Hackerii profita de o lacuna a versiunilor mai vechi ale Internet Explorer

Miercuri, 10 Martie 2010, ora 09:48
1838 citiri
Hackerii profita de o lacuna a versiunilor mai vechi ale Internet Explorer

Compania Microsoft a avertizat marti ca piratii informatici profita de o lacuna dezvaluita recent la unele dintre versiunile mai vechi ale navigatorului sau Internet Explorer (IE). 

Compania americana a precizat ca aceasta lacuna care permite piratilor sa lanseze atacuri informatice este prezenta la versiunile Internet Explorer 6 si Internet Explorer 7 ale aplicatiei, precizeaza Mediafax.

"Suntem la curent cu atacurile menite sa profite de aceasta vulnerabilitate", explica Microsoft. "Vom continua sa supraveghem acesta situatie si vom reinnoi acest avertisment daca situatia se schimba".


Hackerii pot profita de aceasta eroare pentru a prelua controlul asupra calculatoarelor de la distanta.


Noua versiune Internet Explorer 8 si o versiune mai veche, Internet Explorer 5, nu sunt afectate, precizeaza Microsoft.


Acest avertisment nou survine la mai putin de doua luni dupa ce Microsoft a postat online o aplicatie pentru remedierea unei lacune a navigatorului Internet Explorer 6, care a fost folosita de pirati pentru a ataca in special Google.


Indiferent de motorul de cautare utilizat, cea mai buna protectie impotriva piratilor informatici consta in utilizarea ultimei sale versiuni.

 

ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#hackeri, # versiune, # internet explorer, # lacuna , #stiri Microsoft