Google vs. Microsoft: cele mai "singeroase" batalii

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 12:38
2537 citiri
Google vs. Microsoft: cele mai "singeroase" batalii

Cei doi giganti tech Microsoft si Google se afla intr-un razboi continuu, intins pe mai multe fronturi, incepand cu piata consumer si cea de business si terminand cu lupta pentru atragerea simpatiei publice. 

Iata cele mai "sangeroase" batalii Microsoft-Google din 2010, potrivit PC World.

Razboiul juridic

In 2010, Google si Microsoft s-au acuzat reciproc ca ar detine monopolul, culminand cu actiunea celor de la Google impotriva guvernului american, pe care l-a acuzat ca favorizeaza Microsoft in acordarea de contracte.

Microsoft s-a opus planurilor Google de a achizitiona un dezvoltator de software de turism, motivand ca gigantul motoarelor de cautare ar domina astfel piata de cautari de travel online.

Lupta pentru desktopul userilor


Google a intrat in forta pe segmentul sistemelor de operare, cu al sau Chrome OS, punand toate tunurile pe Windows, dezvoltat de Microsoft.

Angajatii Google au renuntat deja la Windows pentru uz intern, sustinand ca este lipsit de siguranta.

Razboiul browserelor

Internet Explorer este in continuare cel mai folosit instrument de navigare web. La inceputul anului, Microsoft a lansat versiunea 9 a IE, laudandu-se cu rapiditatea si stabilitatea sa.

Nici Google Chrome nu sta foarte rau. La numai doi ani de la lansare, a acaparat o cota de piata de 10%. Analistii anticipeaza o crestere accelerata, in 2011.

Securitate

Nicio rivalitate nu este totala, fara acuzatii despre punerea in pericol a utilizatorilor, in fata virusilor si a programelor malware.

In iunie, Microsoft a acuzat un cercetator Google ca ar fi pus in pericol utilizatorii de Windows, prin publicarea unui cod nesigur.

Google a raspuns cu critici referitoare la problemele de securitate ale browserului Internet Explorer 8.

Smartphone-uri

Sistemul de operare Android este una din cele mai folosite platforme pentru smartphone-uri, alaturi de iPhone OS si Blackberry OS. Trei sute de mii de telefoane cu Android sunt activate zilnic.

In anul ce se apropie de sfarsit, Microsoft a lansat Windows Phone 7, insa mai are dificultati in a convinge userii de utilitatea acestui sistem.

Oficialii Microsoft nu au facut publice cifrele de vanzari, pe acest segment.

Solutii Office

Microsoft inca domina piata de softuri de productivitate, cu suita Office.

Insa cei de la Google au planuri mari cu setul propriu de aplicatii cloud-based, care include Gmail si Google Docs.

Google sustine ca serviciile sale sunt folosite de peste 3 milioane de firme.

E-mail si search

Batalia dintre Hotmail, detinut de Microsoft, si Gmail este foarte stransa.

In 2010, Microsoft si-a updatat serviciul de e-mailing, adaugand posibilitati de editare a documentelor.

In ceea ce priveste segmentul de search, Google detine doua treimi din piata, insa Microsoft cauta sa creasca popularitatea Bing, prin parteneriatele cu Facebook si Yahoo.

Acum ca 2010 se apropie cu pasi repezi de sfarsit, nu ramane decat sa urmarim continuarea infruntarii dintre gigantii Google si Microsoft, care se anunta mult mai interesanta in 2011.

Cursul euro preconizat de analiștii financiari pentru următorul an. Majoritatea se așteaptă la creșterea datoriei publice
Cursul euro preconizat de analiștii financiari pentru următorul an. Majoritatea se așteaptă la creșterea datoriei publice
Peste 80% dintre analiștii Asociației CFA România anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni, în timp ce restul preconizează o stagnare. În privinţa riscurilor pe un orizont...
#razboi, #google, #microsoft, #windows, #chrome os , #stiri Microsoft