Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Drogul email-ului: 40 de ani de dependenta

Drogul email-ului: 40 de ani de dependenta

Exista de 40 de ani, desi a fost nevoie de un deceniu pana sa primeasca numele pe care il poarta si acum: email. 

Email-ul a trecut de la stadiul de forma de comunicare folosita de cei pasionati de computere la cel mai folosit mediu de comunicare, atat personal cat si profesional.


De fapt, a devenit atat de folosit incat Dictionarul de engleza editat de Universitatea Oxford a inclus o serie de acronime, extrem de folosite in email-uri, printre care LOL si OMG.


Iata cele mai importante evenimente din viata de 40 de ani a email-ului, potrivit Mashable.com.


In 1971, inginerul in informatica Ray Tomlinson trimite primul mesaj electronic.


Cinci ani mai tarziu, Regina Elizabeta a II-a devine primul sef de stat care foloseste mesajele de acest tip.


In 1978, se trimite prima reclama electronica, care ajunge in casutele postale ale retelelor guvernamentale si universitare.


In 1982 se foloseste pentru prima oara termenul de "email".


In acelasi an, incepe sa se foloseasca primul "emoticon", zambaretul ":)".


Pentru ca se transformase deja intr-un fenomen, Microsoft cumpara serviciul de email Hotmail, in 1997, platind 400 de milioane de dolari.


Era un prim pas pentru Microsoft, pe care il dubleaza in mai putin de 12 luni, cu lansarea propriul client de email, Microsoft Outlook.


Tehnologia email-ului a devenit atat de folosita, incat Hollywood-ul n-are nicio problema in a lansa un film numit "You've got mail", in 1998.


Si tot in 1998, cuvantul "spam" este adaugat in dictionarul Oxford.


Un an mai tarziu, un astfel de spam informa ca Bill Gates intentioneaza sa-si imparta averea cu utilizatorii de internet. Este forwardat de milioane de ori.


Spam-ul devine o amenintare atat de mare incat in 2003 George W. Bush aproba legea Can-Spam, prima lege din SUA care reglementa trimiterea de email-uri.


In 2004, se introduc mail-urile multimedia, care permit folosirea de animatii in interiorul email-urilor.


Google intra si el in joc, in 2007, cand serviciul intern de mailing, numit Gmail, este lansat pentru publicul din toata lumea.


Email-ul a jucat un rol important si in alegerea presedintelui Obama.


Acesta a reusit, in perioada de campanie electorala, sa stranga o baza de 13 milioane de adrese de email.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1634 ori
Citeste mai multe despreemail google microsoft istorie email