Divizia de telefoane Nokia trece la Microsoft?

Luni, 16 Mai 2011, ora 23:07
1608 citiri
Divizia de telefoane Nokia trece la Microsoft?

Microsoft va incepe saptamana viitoare negocieri pentru preluarea diviziei de telefoane mobile a Nokia, care produce inclusiv aparate smartphone, afirma Eldar Murtazin, un cunoscut blogger rus, citat de site-ul Endgaget.

Eldar Murtazin, redactor sef al revistei Mobile Review, nu a furnizat alte informatii, dar se asteapta ca un acord sa fie incheiat cel mai devreme la sfarsitul acestui an, potrivit unei postari pe pagina sa de Twitter, informeaza Mediafax.

Autorul articolului considera ca exista cel putin un sambure de adevar in afirmatia bloggerului, avand in vedere declaratiile sale anterioare.

In decembrie anul trecut, cand nimeni nu credea ca Nokia va renunta la strategia legata de sistemul de operare Symbian, Eldar a facut alta afirmatie incredibila, ca Microsoft si Nokia discuta despre folosirea Windows Phone pentru smartphone-ul OS.

Afirmatia a devenit realitate in februarie. Mai recent, rusul a reusit sa prezica faptul ca Nokia va renunta la brandul Ovi in favoarea numelui companiei pentru serviciile sale.

Eldar a obtinut totodata prototipuri ale telefoanelor Nokia cu mult inainte de prezentarea acestora.

Microsoft si-a dovedit recent determinarea de a obtine ceea ce vrea, cheltuind 8,5 miliarde de dolari pentru preluarea Skype. Anterior, Microsoft a oferit peste 44 de miliarde de dolari pentru Yahoo!, suma mult mai mare decat capitalizarea de piata de Nokia, de circa 32 miliarde de dolari.

Nu trebuie uitat, noteaza Endgaget, ca Nokia a produs, odata, galosi si anvelope, astfel incat are experienta de a se transforma.

Avand in vedere ca un fost director la Microsoft se afla in prezent in conducerea Nokia, ar putea fi momentul pentru o astfel de schimbare.

Mark Squires, director pentru comunicatii al Nokia in Marea Britanie, a refuzat sa comenteze. "De obicei nu comentam zvonurile, dar trebuie sa spunem ca zvonurile lui Eldar devin, odata cu timpul, tot mai inexacte", a spus Squires.

Brand Republic a relatat luni ca Nokia va inlocui numele magazinului Ovi cu Nokia Services, in timp ce se pregateste sa abandoneze soft-ul Symbian si sa dezvolte alianta strategica cu Microsoft. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#microsoft, #nokia, #telefoane mobile, #skype, #microsoft telefoane nokia , #stiri Microsoft