De ce Windows este bun pentru business

Luni, 11 Octombrie 2010, ora 13:05
2049 citiri
De ce Windows este bun pentru business

In urma cu putin timp, CEO-ul Microsoft Steve Ballmer a accentuat faptul ca sistemul de operare Windows este instalat pe 95% din calculatoarele lumii. Desi sistemele care functioneaza pe baza de Linux sunt relativ putine, in comparatie cu cele pe Windows, si de obicei restranse la programatori, utilizatorii nu contenesc niciodata cu laudele la adresa sistemului de operare "open source".

Cota de piata detinuta nu este, in sine, un indicator pentru cat de bun este un sistem de operare.

Iata cateva argumente aduse de PC World in favoarea Windows.

Costuri reduse


Linux este gratuit si open source, insa suportul pentru acest software nu este la fel.

De asemenea, costul unui sistem de operare include mai mult decat dreptul de a-l folosi. Sistemele de operare trebuie instalate, monitorizare, mentiunte, updatate si protejate.

Windows are toate instrumentele necesare pentru a indeplini toate aceste taskuri.

Productivitate, la distanta

Windows 7 si Windows Server 2008 au instrumente precum DirectAcces sau BranchCache care maresc productivitatea obtinuta pe sistemele conectate, la distanta.

Timpul pierdut pe setarea de conexiuni VPN si retele "remote", atunci cand este vorba de cateva sute de calculatoare raspandite in intreaga tara, este redus la minimum, folosind instrumentele Windows.

Managementul retelei

Majoritatea comparatiilor Mac OS vs. Linux vs. Windows se fac prin instalarea fiecarui sistem de operare pe cate un PC cu o configuratie asemanatoare.

Cand vine vorba de segmentul business, trebuie luat in calcul managementul a catorva zeci sau sute de PC-uri.

Administratorii de retea trebuie sa poate monitoriza cu usurinta intreaga retea, indiferent de numarul calculatoarelor care intra in compeneta acesteia.

Compatibilitate


Cele mai multe programe de business sunt dezvoltate pentru a fi rulate pe Windows.

Programele echivalente, care ruleaza in Linux, sunt mai greu de gasit si nu se integreaza de fiecare data cu celelalte programe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ballmer, #business, #de, #linux, #operare, #sistem, #steve, #windows , #stiri Microsoft