Companiile IT vizeaza si Romania pentru extindere

Luni, 05 Aprilie 2010, ora 23:10
1470 citiri
Companiile IT vizeaza si Romania pentru extindere

Recuperarea economiei mondiale a stimulat extinderea companiilor din industria IT, printre locatiile vizate in ultimele luni de marile companii din domeniu numarandu-se Romania, Australia, Brazilia sau Dubai, potrivit cotidianului The Hindu Business Line.

In timp ce compania Wipro a anuntat in martie o noua investitie in Brazilia, urmata de un centru de cercetare in Australia, HCL Tehnologies a deschis in Dubai un sediu regional pentru Asia de Vest, iar Genepact si-a anuntat expansiunea in Romania.

Intensificarea activitatii este vizibila nu doar in cazul companiilor indiene, dar si a gigantilor ca Microsoft sau Steria, care si-au extins operatiunile din India prin noi servicii IT sau facilitati de cercetare si dezvoltare, noteaza publicatia.

"In ultimele luni am inregistrat o accelerare a activitatii in domeniu, iar companiile incep sa investeasca anticipand recuperarea economica", a declarat directorul operational al companiei de consultanta pentru outsourcing TPI India, Sid A. Pai.

Acest trend este valabil pentru toate segmentele IT. "Companiile exploreaza noi motoare de crestere si noi zone geografice, existand o necesitate clara de a fi aproape de client. Astfel ca va exista extindere pe toate segmentele IT, servicii, dezvoltare-cercetare si delocalizare", a afirmat Praveen Bhadada, manager al companiei Zinnov Management Consulting.

Genpact a anuntat, saptamana trecuta, ca va deschide al doilea birou din Cluj pana in iulie, extinderea operatiunilor din Romania facand parte din strategia de crestere a companiei americane in Europa de Est.

Cu o retea de peste 35 de centre de servicii in 13 tari, in care activeaza peste 38.600 de angajati, compania americana Genpact a intrat pe piata din Romania in 2005, odata cu deschiderea centrului operational din Bucuresti si a continuat strategia globala de a investi in orase secundare (de provincie) prin deschiderea centrului din Cluj-Napoca in 2007.

In prezent, Genpact Romania furnizeaza servicii de finante-contabilitate, achizitii, suport IT si servicii clienti unui numar de peste 20 de companii multinationale din Europa de Vest si din Statele Unite.

#companie, #extindere, #it, #microsoft , #stiri Microsoft