Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cisco da 3,1 miliarde de dolari pe o firma specializata in aplicatii web

Cisco da 3,1 miliarde de dolari pe o firma specializata in aplicatii web

Cel mai mare producator de echipament de retea din lume, Cisco, a platit 3,2 miliarde de dolari pentru WebEx, o firma care furnizeaza solutii web pentru ca aplicatiile business din companii sa colaboreze mai bine, scrie presa americana.

Vestea vine la putin timp dupa ce oficialii Cisco au anuntat achizitia unei firme software care produce aplicatii de social-networking, dar cu target pe utilizatorii din mediul de afaceri. Oferta WebEx va fi inclusa in portofoliul de produse business al Cisco, care, astfel, incearca sa ofere companiilor solutii cat mai complete. Nu intamplator, compania va fi integrata in divizia botezata "Unified Communication". Aplicatiile WebEx permit companiilor cu diverse aplicatii si platforme software sa colaboreze intre ele printr-o integrare cat mai usoara a softurilor lor.

Oficialii Cisco au declarat ca oferta Webex este esentiala in noua lume de business din Internet 2.0 si va servi in special segmentul companiilor mici si medii, noua tinta pentru corporatiile IT americane.

Cisco ofera deja produse si soft pentru colaborarea online, dar ele depind de platformele soft ale clientilor si integrarea se dovedeste deseori dificila. Serviciul WebEx are avantajul ca este complet online, astfel ca se vor folosi din plin infrastruscturile hardware ale Cisco. Pe de alta parte, companiile au apelat pina acum la WeBex tocmai pentru ca serviciul online le permite acces la tehnologie fara sa mai cumpere echipamente hardware complexe. Asa ca ramane de vazut ce succes va avea oferta in portofoliul gigantului american.

"WebEx a fost unul din primii jucatori din industrie care a construit tehnologie online bazata pe tehnologie networking", a explicat un oficial Cisco. "Este o decizie naturala ca firma noastra sa includa in Unified Communication produse si servicii de acest gen, care ofera companiilor unelte mai bune de colaborare", a spus Charles Giancarlo, director de dezvoltare al Cisco.

Corporatia americana continua sa castige cei mai multi bani din produsele sale de baza, cele pentru retele de computere si Internet. Insa, la fel ca Microsoft, HP sau alti giganti, Cisco a inceput de anul trecut sa se extinda si in alte domenii de activitate.

Pe linga telefonia IP, Cisco se intereseaza de videoconferinte online, soft pentru a sustine aceste aplicatii si aplicatii de colaborare online. Toate acestea functioneaza pe tehnologia hardware a companiei, astfel ca interesul are sens din toate punctele de vedere. Pina acum, Unified Communication pare sa fie divizia Cisco cu cele mai mari rate de crestere, in timp ce afacerile traditionale cam bat pasul pe loc in ultimul timp.

Pe partea de soft, Cisco, ca si HP, concureaza direct cu Microsoft, iar industria se misca rapid inainte. Toate cele trei companii au facut achizitii majore de companii soft cu experienta in domeniu.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1028 ori