China reia comercializarea consolelor de jocuri video

Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 11:01
1432 citiri
China reia comercializarea consolelor de jocuri video

Consiliul de stat, instanta decizionala suprema din China, a anuntat marti ca a decis sa ridice, temporar, interdictia privind comercializarea de console straine de jocuri video, o decizie care deschide calea marilor producatori precum Sony Corp, Microsoft Corp si Nintendo Co pe o piata de 14 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Suspendarea acestei interdictii, care dateaza din 2000, permite companiilor straine sa asambleze console de jocuri video in zona de liber schimb din Shanghai si sa le comercializeze in China dupa inspectia departamentelor culturale, a anuntat guvernul chinez intr-un comunicat publicat pe pagina sa de Internet.

Consiliul de stat nu a precizat cat va dura suspendarea si nici care sunt cerintele pentru companiile straine care doresc sa-si comercializeze consolele de jocuri video pe piata chineza.

Oficial, consolele de jocuri video sunt interzise in China insa cu toate acestea sunt disponibile pe piata prin canalele neoficiale. In plus, consumatorii chinezi prefera sa joace jocuri video pe computerele persoanele si pe smartphone-uri.

Potrivit celor mai recente date, piata de jocuri video din China a crescut cu 38% in 2013 ajungand la 83,17 miliarde yuani 913,74 miliarde de dolari). Ca urmare a interdictiei consolelor, jocurile pe PC controleaza aproape doua treimi din piata, jocurile pe telefoane mobile controleaza 13,5% din piata iar jocurile online au o cota de 15,4%.

La nivel global, console de jocuri video profita de faptul ca la finele lui 2014 au fost lansate o noua generatie de aparate in frunte cu PlayStation 4 de la Sony si Xbox One de la Microsoft.

#console China, #jocuri video China, #interdictie jocuri China , #stiri Microsoft