CEO Intel: Windows 8 nu este pregatit pentru lansare

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 07:55
1548 citiri
CEO Intel: Windows 8 nu este pregatit pentru lansare

CEO-ul Intel, Paul Otellini, a declarat, la o reuniune privata din Taiwan a angajatilor Intel, ca mult-asteptatul sistem de operare Windows 8 va fi lansat fara a se tine seama de imbunatatirile care mai sunt necesare.

Lansarea Windows 8 din octombrie este cruciala pentru Microsoft, sistemul de operare fiind proiectat pentru tablete, ceea ce ar plasa Microsoft in rolul de competitor al iPad-ului Apple.

Intel este cel mai apropiat partener Microsoft, iar aceasta stire a reinnoit suspiciunile privind Windows 8. "Suntem ingrijorati de nivelul de buguri si reglaje de care se pare ca sistemele beta au nevoie", a declarat Alex Gauna, analist la JMP Securities LLC din San Francisco, cu ocazia ultimului forum al dezvoltatorilor Intel.

Purtatorul de cuvant al Intel a refuzat sa comenteze in legatura cu veridicitatea declaratiei surselor Bloomberg. A declarat insa ca Intel "considera ca Windows reprezinta o oportunitate enorma pentru companiile noastre si asteptam cu nerabdare sa lucram cu Microsoft la facilitarea unei experiente noi pe o multitudine de dispozitive".

Microsoft a primit in urma cu cativa ani o multime de critici in legatura cu penultima versiune de Windows, Vista, care a intampinat multiple probleme de compatibilitate.

Compania americana considera insa ca "Windows 8 este cel mai testat, analizat si pregatit sistem de operare din istoria Microsoft", avand peste saisprezece milioane de participanti activi la procesul de prelansare.

#lansare windows 8, #buguri Windows 8, #parteneriat Microsoft Intel, #teste Windows 8, #tablete Windows 8 , #stiri Microsoft