Ce pregateste Microsoft pentru dezvoltatorii de aplicatii Windows 8

Luni, 23 Iulie 2012, ora 08:16
1573 citiri
Ce pregateste Microsoft pentru dezvoltatorii de aplicatii Windows 8

Microsoft a anuntat conditiile in care dezvoltatorii isi vor putea vinde aplicatiile pentru Windows 8 in magazinul online Windows Store.

Aplicatiile platite vor avea un pret de plecare de 1,49 dolari, iar suma maxima va fi de 999,99 de dolari, potrivit informatiilor publicate pe blogul companiei.

Magazinul Windows Store va contine, de asemenea, si aplicatii gratuite.

Microsoft a exclus din start pretul de 0,99 dolari pentru o aplicatie, strategie pe care Apple o foloseste cu succes in Mac App Store.

Microsoft va incasa 30% din pretul fiecarei aplicatii, dar compania va fi flexibila in cazul in care un dezvoltator ajunge la un numar de vanzari de 25.000 de aplicatii, in acest caz acordand o reducere de 20%.

Compania vrea sa incurajeze dezvoltatorii sa incerce mai multe optiuni de monetizare, inclusiv strategia de aplicatie gratuita in regim trial, pentru sapte zile, aplicatii premium sau aplicatii care contin publicitate.

Un alt avantaj pe care-l ofera Microsoft este ca nu va forta dezvoltatorii sa traiaca exhaustiv in ecosistemul Microsoft: aplicatiile vor putea fi vandute si prin intermediul unor canale externe, dar aplicatiile Metro vor trebui sa treaca printr-un proces de certificare de catre Microsoft si vor fi distribuite doar prin intermediul Windows Store.

Microsoft va lansa comercial Windows 8 in data de 26 octombrie 2012, dar clientii corporate vor avea acces la Windows 8 incepand cu luna august.

Microsoft va oferi doar trei versiuni, doua pentru PC-urile cu Intel - Windows 8 si Windows 8 Pro - si Windows 8 RT, pentru tabletele cu ARM, precum Microsoft Surface.

In ceea ce priveste sistemul de operare Windows 7, Microsoft a vandut pana in prezent 630 de milioane de licente.

Windows 8 va costa doar 39,99 de dolari in cazul in care se face un upgrade, de la orice sistem de operare Microsoft. Aceasta oferta va fi disponibila pana in data de 31 ianuarie, dupa care sistemul va fi vandut la un pret mai mare.

Windows 8 va fi disponibil in 109 limbi, in cadrul a 231 de piete de desfacere in intreaba lume.

#Windows 8 aplicatii Microsoft, #Windows Store aplicatii Microsoft, #dezvoltatori aplicatii Microsoft Windows 8 , #stiri Microsoft