"Serviciile in <<nor>> ofera posibilitatea business-urilor sa inchirieze anumite aplicatii, care sa fie administrate de furnizori. Astfel, companiile vor plati per utilizare sau pot alege un abonament”, a declarat pentru 3idei Zoli Harczeg, Developer&Platform Evangelist Microsoft.
Business-urile de obicei au o infrastructura IT si o serie de sisteme software pe care le folosesc.Consultantul IT este de parere ca, de multe ori, merita ca aceste sisteme sa fie externalizate catre furnizori pentru a le administra.
"Serviciile in "nor" ofera posibilitatea business-urilor sa inchirieze anumite aplicatii, care sa fie administrate de furnizori. Astfel, companiile pot plati per utilizare sau pot alege un abonament”, adaugat acesta.
"Costurile lor se transforma din capital investit in costuri operationale", a precizat Herczeg.
De asemenea, acesta spune ca business-urile nu trebuie sa se sperie.
"Cu toate ca "norul" este in voga, nu orice soft se poate arunca in "nor". Sunt unele lucruri care nu merita. Business-urile pot sa deciza ca unele sisteme sa fie atat de critice pentru ei incat sa vrea sa pastreze controlul asupra lor”, a subliniat pentru 3idei Zoli Herczeg.
"Viitorul va fi unul mix, cu sisteme ETI care vor sta in "nor" si altele care vor ramane in ograda business-ului", a mai afirmat reprezentantul Microsoft.
Cloud computing : platesti cat consumi
Reprezentantul Microsoft este de parere ca, de cele mai multe, ori un consumator de servicii "cloud" plateste doar ceea ce foloseste.
"De exemplu, daca un business vrea sa inchirieze un software pentr 100 de persoane, poate sa o faca si poate renunta in momentul in care nu mai are nevoie".
"In ceea ce priveste departamentele care creeaza aplicatii, in cazul in care un astfel de department are nevoie de sute de servere, poate inchiria spatiul si poate renunta oricand", adaugat Herczeg pentru 3idei.
Vezi si:
How to Web: Cum iti cresti afacerea cu ajutorul retelelor sociale
Care sunt riscurile unui cont pe Facebook