Cauti un stagiu adevarat? Mai ai 6 zile sa te inscrii la "Stagii pe Bune"

Marti, 24 Mai 2011, ora 18:53
2096 citiri
Cauti un stagiu adevarat? Mai ai 6 zile sa te inscrii la "Stagii pe Bune"

Programul "Stagii pe Bune" ofera in editia din 2011, 470 de stagii de practica desfasurate in perioada verii. Anul acesta, un numar record de firme s-au aratat interesate de recrutarea stagiarilor, in conditiile in care 62 de mari companii din domeniul IT&C cauta cei mai buni studenti si masteranzi din toate centrele universitare ale tarii.

62 de mari companii din domeniul IT&C, printre care Microsoft, Alvarion, Gameloft, Ixia, uberVU, UTI, au ocazia sa-i recruteze pe cei mai buni studenti si masteranzi.

"Cele mai mari sanse de succes in cariera vin din pasiunea de a lucra intr-un domeniu care iti place, te defineste si pentru care ai pregatirea necesara.

Odata acceptat intr-un stagiu de practica, vei invata sa respecti un deadline, sa lucrezi in conditii de stres, sa comunici cu echipa din care faci parte, sa-ti duci proiectele la bun sfarsit", a afirmat Vlad Posea, coordonator national al programului "Stagii pe Bune".

Prin "Stagii pe Bune", studentii au oportunitatea de a-si incepe cariera alaturi de profesionisti si de a-si descoperi abilitatile prin familiarizarea cu diversitatea domeniului IT&C, avand posibilitatea de a-si alege specializarile pe care le pot urma in cariera. Stagiarii vor descoperi care sunt noile tehnologii utilizate de angajatori si vor putea astfel sa se pregateasca pentru a-si indeplini obiectivul profesional.

Interesul manifestat de catre stagiar fata de acumularea de experinta si disponibilitatea de a invata repede lucurile noi reprezinta pentru companii atuurile viitorilor angajati.

Echipa "Stagii pe Bune" a incercat sa anticipeze posibile dificultati cu care s-ar putea confrunta studentii, venind in ajutorul lor prin organizarea unor prezentari la care au fost invitati experti din cele mai importante companii de profil.

La cele trei evenimente din seria "Descopera profesiile din IT&C", cei peste 150 de studenti interesati de oportunitatile oferite de stagiile de practica au aflat care sunt principalele calitati cerute de un angajator.

Studentii care vor sa urmeze un stagiu de practica prin intermediul programului "Stagii pe Bune" mai pot aplica pana pe 29 mai pe www.stagiipebune.ro.

Inainte de a opta pentru un anumit stagiu, echipa "Stagii pe Bune" ii sfatuieste pe studenti sa citeasca cu atentie numele stagiului, cerintele, descrierea lui si ce ar trebui sa invete daca vor fi acceptati.

"Dupa incheierea stagiilor, majoritatea studentilor care au participat ne transmit ca isi doresc sa aplice si anul viitor la programul nostru.

Acest rezultat ni se pare deosebit de valoros tocmai pentru ca asa observam ca multumirea lor vine si din faptul ca au inteles cum trebuie sa aleaga un stagiu de practica prin care pot reusi sa-si demonstreze competentele reale, profitand la maximum de sansa de a lucra intr-o echipa profesionista, alaturi de oameni cu multa experienta", considera Vlad Posea.

In perioada 15 iunie-30 iunie, companiile vor anunta rezultatele procesului de recrutare, date care vor fi centralizate pe www.stagiipebune.ro.

#stagiu, #student, #loc munca, #program stagii pe bune , #stiri Microsoft