Bloomberg: Microsoft se va imprumuta "cat poate de mult" in acest an

Marti, 14 Septembrie 2010, ora 14:20
1189 citiri
Bloomberg: Microsoft se va imprumuta "cat poate de mult" in acest an

Microsoft intentioneaza sa se imprumute in acest an "cat poate de mult" pentru a plati dividende si rascumparari de actiuni, compania avand o mare parte din cash blocat in afara Statelor Unite, a declarat pentru Bloomberg o sursa apropiata situatiei.

Grupul ar urma sa se imprumute cat mai mult cu putinta de pe pietele financiare, fara a-si pune insa in pericol ratingul de top "AAA", a continuat persoana citata.

Microsoft ar putea emite obligatiuni de pana la 6 miliarde de dolari fara a risca reducerea ratingului, potrivit calculelor Bloomberg.

Actionarii fac presiuni asupra directorului general al companiei, Steve Ballmer, cerandu-i sa foloseasca o parte din lichiditatile de 36,8 miliarde de dolari de care dispune pentru dividende si rascumparari de actiuni prin care sa "recompenseze" investitorii.

O mare parte din fondurile Microsoft sunt detinute in alte jurisdictii fiscale, ceea ce ar insemna ca, odata cu repatrierea banilor, compania ar trebui sa plateasca taxe si in Statele Unite.

Alte doua mari companii americane, Home Depot si Dell, au vandut in aceasta luna obligatiuni pentru a profita de costurile scazute ale imprumuturilor investment-grade, care evolueaza la minime istorice.

Astfel, Microsoft ar putea incerca sa se imprumute inainte de finele anului fiscal actual, care se va incheia in iunie, cu sanse mari ca o operatiune sa fie anuntata inainte de sfarsitul anului calendaristic 2010, a mai aratat sursa citata.

Microsoft a rascumparat actiuni de peste 78 miliarde de dolari din anul fiscal 2006 pana acum si deruleaza in prezent un program de rascumparare de 40 miliarde de dolari, programat sa se incheie in 2013. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#imprumut, #microsoft, #obligatiuni , #stiri Microsoft