Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Atentie! Eroare de securitate in Windows

Atentie! Eroare de securitate in Windows

Kaspersky Lab atentioneaza utilizatorii de PC-uri ca este necesara instalarea noului update de la Microsoft, pentru a repara o eroare majora de securitate in sistemul de operare Windows, potrivit informatiilor emise astazi de companie.

Potrivit companiei, Microsoft a anuntat lansarea acestui update urgentpentru sistemele Windows 2000, XP, Vista, Server 2003 si 2008, dar vulnerabilitatea critica se regaseste la Windows 2000, XP si Server 2003.

In aceste conditii, Kaspersky Lab recomanda instalarea cat mai

rapida a acestui update

(http://www.microsoft.com/technet/security/Bulletin/MS08-067.mspx) deoarece

un sistem de operare cu updaturile la zi si o solutie antivirus pot

asigura protectia calculatorului in cazul unor atacuri informatice. 

De mentionat este faptul ca lansarea unor astfel de updateuri urgente este o raritate, ultimul patch de securitate pentru o eroare critica datand din primavara anului 2007. De data aceasta, updateul are rolul de a preveni raspandirea unor virusi care vor exploata eroarea de sistem in urmatoarele zile.


Potrivit Kaspersky Lab, aceasta eroare este similara cu vulnerabilitatea critica a Microsoft Windows din 2003-2004, cand atacurile virusilor precum LoveSan, Sasser sau Rbot au declansat o adevarata epidemie pe internet.


Existenta virusuluiTrojan-Spy.Win32.Gimmiv.a a fost deja confirmata, iar acesta se raspandeste profitand de noua vulnerabilitate, semnatura lui fiind deja adaugata in baza de date a produselor Kaspersky in noaptea de 24 octombrie. "Acest tip de "cal troian" este un program spyware proiectat pentru a fura parolele utilizatorilor, iar sursa de provenienta apare ca fiind China. Daca utilizatorii nu vor instala updateul Microsoft isi vor expune calculatoarele unor riscuri majore, inclusiv posibilitatea de a fi controlate de hackeri", mai spun cei de la Kaspersky.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1702 ori