500 de joburi la Microsoft Romania!

Sambata, 09 Iulie 2011, ora 14:25
2255 citiri
500 de joburi la Microsoft Romania!

Microsoft are planuri mari in Romania in urmatoarea perioada. Gigantul IT a anuntat ca urmeaza o perioada de crestere a veniturilor, dar si a numarului de angajati.

Cele trei zone pe care directorul general Microsoft vrea sa se axeze sunt contractele guvernamentale,produsele pentru consumatori si cloud computing-ul.

Ronald Bonkofski a precizat ca la sfarsitul anului trecut vrea sa atinga o crestere a veniturilor cu 10%, avand in vedere faptul ca are anumite avantaje competitive precum Kinect pe zona consumatorilor sau aplicatia CRM pe zona business, care a si inregistrat o crestere de 46% in ultimul an.

In ceea ce priveste centrele Microsoft din Romania, Bonkofski spune ca in cele doua centre din Bucuresti si Timisoara sunt 300 de oamani, insa in acest moment mai angajeaza inca 30, iar in urmatorii 2 ani obiectivul este de a mai angaja inca 500 de specialisti.

In opinia acestuia, calitatea este cel mai bun diferentiator pentru Romania si nu scenariul bazat pe cantitate si costuri mici.

Acesta spune ca cea mai mare greseala pe care ar putea s-o faca Romania ar fi sa se pozitioneze ca o tara cu forta de munca ieftina.

Microsoft a identificat 3 linii de business cu potential de crestere, una din ele fiind proiectele de informatizare a institutiilor de stat.

"La nivel mondial, Microsoft colaboreaza cu toate guvernele, iar sectorul de stat reprezinta intre un sfert si o treime din businessul nostru, in functie de proiecte si de faza in care se afla Guvernul cu implementarea agendei sale.

In Romania, statul reprezinta un business putin mai mic decat in alte tari, dar cred ca dezvoltarea viitoare este foarte importanta", mai spune Binkofski, pentru Capital.

Un alt potntial de crestere il are si setorul IMM-urilor, Microsoft fiind una din companiile care pariaza pe cloud computing, intrucat foosirea software-ului la scara mare duce la imbunatatirea productivitatii cu costuri mici.

In ceea ce priveste zona consumatorilor, directorul general Microsoft pariaza pe Kinect pentru a creste cota de piata a companiei, chiar daca produsul nu est distribuit oficial in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#obiective microsoft, #venituri, #angajari mirosoft, #cloud computinf, #kinet, #microsoft romania, #microsoft , #stiri Microsoft