26% din magazine vand software piratat

Marti, 21 Septembrie 2010, ora 15:32
1697 citiri
26% din magazine vand software piratat

In 26% din magazinele din Romania, vanzatorii ofera software piratat la cumpararea unui calculator nou in cadrul magazinului, a declarat marti, pentru Agentia NewsIn, directorul de License Compliance al Microsoft Romania, Marilena Ionascu, informeaza NewsIn.

calculator"Totul se intampla din cauza agentului de vanzari. Acesta cere clientului o taxa intre 50 si 100 de lei pentru software piratat. De cealalta parte, licentele care se vand cu tot cu computer au deja un pret redus, care poate fi de circa 100 de dolari", a precizat Marilena Ionascu.

Totodata, aceasta a afirmat ca Microsoft Romania a alocat, peste bugetul de investitii, inca 50% din acesta pentru retail: antipiraterie, oferte promotionale si educarea oamenilor de vanzari.

Altfel, directorul general al companiei, Calin Tatomir, a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca Microsoft Romania a inregistrat o crestere a afacerilor in anul fiscal 2010 de circa 3%, fata de anul anterior.

"De asemenea, preconizam o crestere cu 6% pentru anul fiscal 2011. E foarte importanta o crestere doi ani consecutivi, mai ales in perioada de criza", a spus Tatomir, fara a da cifre exacte in acest sens. (Anul fiscal 2010 s-a incheiat in 30 iunie 2010, n.r.).

Legat de prioritatile companiei pentru anul viitor, Tatomir a spus ca "Microsoft Romania este interesata de investitia in oameni, este prioritara zona de people". Potrivit lui Calin Tatomir, peste 75% din echipa de management este noua.

"Am vrea totodata ca serviciul de soft sa poate fi platit lunar", a adaugat seful Microsoft Romania. 

#calculatoare, #microsoft, #piratat, #romania, #software , #stiri Microsoft