19% dintre PC-urile romanesti vor avea Windows 7, in 2010

Luni, 12 Octombrie 2009, ora 10:35
1422 citiri
19% dintre PC-urile romanesti vor avea Windows 7, in 2010

Windows 7, noul sistem de operare al companiei Microsoft, care va fi lansat in Romania pe 5 noiembrie, ar putea aduce cu sine revirimentul vanzarilor de PC-uri la nivel local, este de parere Calin Tatomir, CEO la Microsoft Romania.

"Estimam ca, undeva intre trei si sase luni, peste 19% dintre calculatoarele din Romania vor fi dotate cu Windows 7. Ne-am dori ca, in zona de retail, peste 60% dintre sistemele vandute sa aiba Windows instalat, si ma refer la media pe tot anul financiar curent", a declarat Calin Tatomir, pentru Business Standard.

Pentru a se asigura de acest lucru, Microsoft a lansat o campanie in parteneriat cu Metro, Real, Carrefour, Cora, Domo, Flanco, Depozitul de Calculatoare, Asus, Acer, HP si Lenovo, care presupune vanzarea de PC-uri cu sistem de operare preinstalat.

Microsoft Romania a mai stabilit parteneriate si cu operatorii telecom din Romania, insa pentru volume de vanzari diferite.

"Au fost pana acum peste 100.000 de descarcari ale sistemului Windows 7 Release Candidate si ale versiunii beta, ceea ce ne face sa fim optimisti in privinta vanzarilor. Daca ne gandim la zona de business, deja exista companii in Romania, cu cateva sute de angajati, care sunt in zona de implementare de proiect pentru Windows 7", a adaugat Tatomir.

Estimarile companiei arata ca noul sistem de operare, dar si campania din retail vor aduce o crestere in livrarile din segmentul consumer, care genereaza in prezent aproximativ 15-20% din vanzari.

Zona IMM aduce insa cele mai mari venituri, avand o pondere in cifra totala de afaceri de aproximativ 20-30%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sistem operare, # microsoft, # parteneriat, # windows 7, # pc, # instalare , #stiri Microsoft