15 ani de Internet Explorer

Luni, 16 August 2010, ora 13:54
1572 citiri
15 ani de Internet Explorer

Browserul web dezvoltat de Microsoft a implinit 15 ani. De-a lungul acestor ani, a pendulat intre ipostaza de "cel mai apreciat" si cea de "cel mai urat" browser ( versiunea 6 a avut nenumarate probleme de securitate), insa nu a parasit niciodata topul preferintelor userilor din toata lumea.

Prima versiunea a browserului, Internet Explorer 1, lansata pe 16 august 1995 era bazata pe tehnologia Mosaic, pe care Microsoft a achizitionat-o de la compania Spyglass Inc.

Odata cu versiunea 3.0, Internet Explorer a fost incorporat in Windows, miscare ce a crescut enorm cota de piata si a scos din joc Netscape Navigator, informeaza Mashable.

Dominanta Internet Explorer a inceput sa paleasca odata cu cresterea in popularitate a Firefox, un browser gratuit, open-source, care venea ca o solutie viabila pentru inlocuirea IE 6.

Dupa cativa ani de neglijenta din partea Microsoft, compania a inceput sa imbunatateasca Internet Explorer, versiunea 7.0 rezolvand o mare parte din problemele de securitate si stabilitate ale predecesorului sau.


Potrivit celor mai recente date, Internet Explorer are o cota de piata de 60,74%, Firefox detine 23,75%, restul impartindu-se intre Chrome, Safari si Opera.

In momentul de fata, Microsoft se pregateste de urmatorul capitol din istoria browserului: Internet Explorer 9. Varianta beta va fi lansata la San Francisco, pe 15 septembrie.

#browser, #explorer, #firefox, #internet, #microsoft , #stiri Microsoft