Profitul Microsoft a crescut cu 29% in anul fiscal incheiat in iunie

Vineri, 19 Iulie 2013, ora 11:54
1370 citiri
Profitul Microsoft a crescut cu 29% in anul fiscal incheiat in iunie

Profitul grupului american Microsoft a crescut cu 29% in anul fiscal incheiat in iunie, de la 16,98 miliarde de dolari in anul fiscal anterior, la 21,86 miliarde de dolari, in timp ce veniturile au avansat cu 5,6%, la 77,85 miliarde de dolari.

Rezultatul de anul trecut a fost afectat de un cost exceptional de 6,2 miliarde de dolari legat de achizitia AQuantive Inc de catre Microsoft.

Pentru trimestrul al patrulea al anului fiscal, intervalul aprilie-iunie, Microsoft a anuntat un profit de cinci miliarde de dolari, fata de un rezultat negativ de 492 milioane de dolari in urma cu un an. Grupul american a contabilizat costul legat de achizitia AQuantive in trimestrul al patrulea al anului fiscal anterior.

Rezultatul la trimestru al Microsoft s-a situat sub asteptarile analistilor consultati de Bloomberg, ca urmare a reducerii cererii consumatorilor pentru computere care ruleaza sistemul de operare Windows.

Profitul a fost, de asemenea, influentat negativ si de un cost exceptional de 900 de milioane de dolari legat de stocurile de tablete Surface. Fara acest cost, castigul pe titlu s-a situat la 66 de centi pe actiune, in timp ce analistii anticipau 75 de centi.

Veniturile s-au situat la 19,9 miliarde de dolari, de asemenea sub estimarile analistilor, de 20,7 miliarde de dolari.

"Datele privind PC-urile au fost mai urate decat se astepta multa lume si existau, de asemenea, estimari pentru vanzari Surface mai mari decat au fost acestea in realitate", a declarat Mark Moerdler, analist la Sanford C. Bernstein din New York.

Vanzarile Windows se afla sub presiunea cererii slabe pentru PC-uri, reflectand cinci trimestre de scadere, noteaza Bloomberg. Microsoft a inregistrat venituri de 4,4 miliarde de dolari din vanzarea Windows, comparativ cu estimarile de 4,8 miliarde de dolari ale analistilor consultati de Bloomberg.

Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#profit microsoft, #rezultate financiare Microsoft 2013, #vanzari Microsoft Windows, #venituri Microsoft , #Profit