Profitul Microsoft a crescut cu 19% in ianuarie - martie 2013

Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 10:13
1544 citiri
Profitul Microsoft a crescut cu 19% in ianuarie - martie 2013
Sursa foto: Techmoran.com

Profitul Microsoft pentru al treilea trimestru al anului fiscal in curs, perioada ianuarie-martie, a crescut cu 19%, la 6,06 miliarde de dolari, si a depasit asteptarile analistilor, sustinut de controlul costurilor, vanzarea unor active si operatiunile de software pentru servere.

Rezultatele grupului american au fost afectate, insa, de cererea slaba pentru PC-uri ruland cel mai recent sistem de operare, Windows 8, potrivit Bloomberg.

Castigul pe actiune s-a situat la 72 de centi, peste estimarilor analistilor, de 68 de centi. Veniturile au urcat cu 18%, la 20,5 miliarde de dolari, in linie cu estimarile.

Directorul general al Microsoft, Steve Balmer, a tinut sub control cheltuielile, cu vanzarea de soft dedicat companiilor in crestere. Aceste elemente pozitive au redus impactul declinului vanzarilor de PC-uri in primele trei luni ale acestui an - cel mai puternic inregistrat pana in prezent. Firma de cercetare IDC considera ca de declinul vanzarilor de PC-uri este vinovata si cererea scazuta pentru noul sistem de operarer Windows 8.

"Au un control al costurilor destul de bun. Wall Street crede ca este vorba doar de PC-uri, dar Microsoft este mai mult de atat. Exista parti care lucreaza pentru a compensa expunerea pe partea de PC-uri", a declarat Brent Thill, analist la grupul elvetian UBS.

Urmatoarea provocare Microsoft: Vanzarile de PC-uri scad mai rapid decat reuseste compania sa recupereze pe piata tabletelor

Cheltuielile operationale pentru urmatorul an fiscal, care incepe in iulie, se vor situa la 31,6-32,2 miliarde de dolari. Pentru acest an, grupul ia in calcul cheltuieli de 30,2-30,5 miliarde de dolari, sub tinta initiala de 30,3-30,9 miliarde de dolari.

Directorul financiar al grupului, Peter Klein, va parasi Microsoft la sfarsitul acestui an fiscal, care se incheie la 30 iunie, a anuntat grupul.

Vanzarile de PC-uri la nivel global au scazut cu 14% in primele trei luni ale acestui an, potrivit unor date publicate saptamana trecuta de IDC. Vanzarile de PC-uri scad mai rapid decat castiga Microsoft venituri de pe partea de tablete, a afirmat directorul financiar. Acest trend se va mentine pe termen scurt si va afecta vanzarile de software Windows, a spus el.

Microsoft a lansat Windows 8 si tableta Surface, primul produs hardware al grupului, in octombrie, cu scopul de a compensa declinul vanzarilor de PC-uri, determinat de orinetarea utilizatorilor catre smartphone-uri si tablete.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#profit Microsoft 2013, #rezultate financiare Microsoft 2013, #reducere costuri Microsoft, #piata Microsoft , #Profit