Pozitia de lider cu cheltuiala se tine: Cat va costa Microsoft intrarea in cloud

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 09:08
1740 citiri
Pozitia de lider cu cheltuiala se tine: Cat va costa Microsoft intrarea in cloud

Intrarea Microsoft in clound computing va ajuta compania sa concureze cu Google, Apple si Salesforce.cim, insa totodata va afecta marjele de profit.

Serviciul cloud al Microsoft va permite consumatorilor corporate sa-si gestioneze site-urile si sa realizeze foi de calcul doar printr-un abonament platit. Noile servicii vor ajuta utilizatorii sa vizualizeze emisiuni TV si sa editeze fotografii de pe web.

Cu toate ca noile servicii cloud reprezinta o veste buna pentru clienti, costul depozitarii software-ului Microsoft combinat cu alte cheltuieli aduce societatie in postura de a-si pierde estimarile de profit pentru anul fiscal 2012.

"Nimic nu va mai fi niciodata la fel de mare ca si vechiul model", a precizat Jason Maynard, analist la Wells Fargo.

Marjele de profit, care au ajuns la cel mai scazut nivel din ultimii 22 de ani sunt intr-o continua scadere. Acest lucru se datoreaza, in opinia analistilor, deciziilor facute de CEO-ul companiei in ultimii ani de a investi in afaceri noi, cum ar fi adaugarea de continut pentru Xbox si achizitionarea Skype Technologies pentru 8,5 miliarde de dolari.

Costuri in crestere

In trecut, Microsoft a vandut pachete software cu costuri mici de productie si distributie. Odata cu mutarea business-ului in cloud, cel mai mare producator de software va trebui sa ia in considerare costurile de functionare ale centrelor de date. Aceste cheltuieli includ alimentarea, gazduirea si mentinerea serverelor care vor executa programele cerute de clienti.

Costurile legate de business-ul in cloud vor varia de la 15% la 25% din veniturile companiei spun analistii de la Bernstein&Co.

Actiunile companiei, care au castigat 1,7% ajungand la 26 de dolari pe 16 decembrie, au scazut astazi cu 6,8%.

Microsoft se confrunta cu un an dificil in ceea ce priveste cresterea profitului. Criza datoriilor europene si o redresare lenta a economiei au determinat clientii guvernamentali si financiare sa-si micosreze cheltuielile.

Astfel, companiile vor investi anul viitor in software-uri si computere intr-un ritm mai lent decat anul acesta, spun analistii din piata.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#microsoft servicii cloud computing, #microsoft sofware companii, #microsoft cloud, #actiuni microsoft, #profit microsoft 2011 , #Profit