Seful Microsoft a primt mai putin de jumatate din bonus, din cauza vanzarilor slabe de tablete

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 15:40
1537 citiri
Seful Microsoft a primt mai putin de jumatate din bonus, din cauza vanzarilor slabe de tablete

Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, a primit 1,26 milioane dolari pentru anul fiscal 2013, incheiat in iunie, incasand mai putin de jumatate din bonusul maxim posibil, din cauza vanzarilor slabe de tablete Surface si a dificultatilor pe piata PC-urilor.

Ballmer a incasat un bonus de 550.000 de dolari, reprezentand 79% din salariul de baza, potrivit unor documente publicate pe bursa de Microsoft si citate de Bloomberg. Directorul Micosoft avea dreptul la un bonus maxim de doua ori salariul de baza.

Salariul lui Ballmer, care urmeaza sa se retraga in urmatoarele 12 luni, a fost de aproape 700.000 de dolari in anul fiscal 2013.

Board-ul a invocat in evaluarea directorului general vanzarile dezamagitoare de tablete Surface si dificultatile grupului pe piata PC-urilor.

Seful Microsoft a primit mai putin de jumatate din bonusul maxim si in 2012, iar in anul anterior jumatate, din cauza rezultatelor sub asteptari ale unor divizii, printre care Windows si operatiunile pentru telefoane mobile.

Compania va creste insa pachetele salariale ale directorilor

Grupul a informat, de asemenea, ca va creste pachetele salariale ale directorilor, pentru a ramane competitiv. Anterior, Microsoft a anuntat in luna septembrie ca va acorda bonusuri speciale unor directori, pentru ca acestia sa nu plece in perioada tranzitiei la un nou director general si reorientarii companiei catre dispozitive mobile si servicii.

Producatorul Windows a intrat anul trecut pe piata tabletelor, dominata de iPad-ul Apple si modele echipate cu softul Android al Google, iar in septembrie a introdus doua versiuni noi ale Surface.

Surface, care trebuia sa ajute Windows sa ramana un produs relevant in contextul reorientarii consumatorilor de la PC-uri si laptopuri catre dispozitive mobile, a generat o cerere atat de redusa, incat Microsoft a contabilizat in ultimul trimestru o pierdere de 900 de milioane de dolari din reevaluarea stocului de tablete.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#bonus sef Microsoft, #management microsoft, #vanzari tablete Microsoft, #salariu management Ballmer , #Management