CEO-ul Microsoft pierde din sustinerea actionarilor

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 15:52
1109 citiri
CEO-ul Microsoft pierde din sustinerea actionarilor

Steve Balmer, directorul executiv al companiei Microsoft pierde din an in an sustinerea actionarilor companiei, in 2011 inregistrand o scadere a popularitatii sale in randul actionarilor in ciuda cresterilor record ale profitului, in ultimele 12 luni.

Steve Balmer, cel care conduce cea mai mare companie din lume de software a fost sustinut de actionarii care detin 92% din actiunile companiei la sedinta anuala din anul acesta, in comparatie cu anul trecut cand a avut un suport de 95%, informeaza Reuters.

Steve Balmer a inregistrat cel mai mic procent de sustinere la sedinta de realegere a bordului, colegii sai directori, printre care si presedintele Bill Gates, fiind realesi cu un procent de 99%.

Desi Microsoft, condusa de Steve Ballmer a anunat cel mai mare profit fiscal inregistrat vreodata anul acesta, unii actionari au rezerve cu privire la capacitatea acestuia de a conduce Microsoft intre zona de mobile.

In plus, in luna mai a acestui an, David Einhorn, un investitor influent care si-a crescut recent cota de participatie la companie, s-a declarat incantat de perspectivele companiei, insa a precizat ca este timpul ca Ballmer sa demisioneze.

Ca dovada ca exista un curent critic la adresa actualului director executiv, voturile reprezentand 468 de milioane de actiuni nu au sustinut realegerea sa.

Steve Balmer este directorul executiv al Microsoft din 2000, cand i-a succedat lui Bill Gates.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#ceo microsoft, #actionari Microsoft, #profit microsoft , #Management