Angajatii romani ai Microsoft avanseaza repede in functii

Miercuri, 04 Decembrie 2013, ora 15:42
2171 citiri
Angajatii romani ai Microsoft avanseaza repede in functii

Romanii sunt foarte apreciati de compania Microsoft, dovada ca sunt angajatii care reusesc sa avanseze cel mai rapid pe pozitii de top, la nivel mondial, a declarat miercuri Marius Filipas - responsabil servere Microsoft Romania.

"Unul dintre produsele romanesti care sunt incorporate in produsele Microsoft este solutia de antivirus romaneasca cumparata de la firma Gecad cu ceva timp in urma. Este un produs romanesc. Si unul dintre criteriile Microsoft la care s-a uitat cand a cumparat acest produs a fost acela ca numarul de romani in Microsoft, ca si comunitate, sunt cei care avanseaza cel mai repede pe pozitiile care sunt in Microsoft. Sunt foarte talentati romanii care lucreaza in Microsoft", a precizat Marius Filipas.

Acesta sustine ca, la nivel mondial, comunitatea de specialisti romani in IT este printre cele mai puternice.

"La nivel mondial, comunitatea din Microsoft de romani este una foarte puternica. Aici vorbim de zona de dezvoltatori, de business. Sunt colegi de ai nostri (...) sunt sefi de proiect, IT-ul in Romania reprezinta un pariu pe care l-am facut strategic, ca tara. Sunt foarte multe firme interesate de acest subiect in Romania", a completat Marius Filipas.

Intrebat daca Microsoft Romania intentioneaza sa-si mareasca numarul de angajati in 2014, Marius Filipas a raspuns pozitiv.

"Avem peste 450 de angajati, iar Microsoft Romania este in continua crestere", a spus Marius Filipas.

Nu doar Microsoft recruteaza tinerii talentati romani din domeniul informaticii, concurenta este foarte mare intre mai multe firme de top din IT.

Microsoft Romania are o scoala de IT foarte buna.

"Sunt foarte multe companii de afara care vin si dezvolta centre de software in Romania, pentru ca avem o scoala de IT foarte buna", explica Marius Filipas.

Responsabilul de servere Microsoft Romania le-a explicat miercuri, unor elevi de liceu din Sibiu cat de important este sa-si construiesti o cariera de succes, din timp.

"Este o completare a invatamantului pe care Romania il are in momentul de fata. Noi vedem ca 25 % din tinerii care absolva o facultate, astazi, nu au unde sa se angajeze. Si asta pentru ca nu exista o corelatie foarte buna intre invatamantul universitar si cererea de pe piata de munca. Si atunci ne-am gandit sa ajutam acest lucru si facilitam tinerilor o cariera in viata, prin a pune si le arata perspectivele pe care pot sa le aiba", a mai spus Marius Filipas.

Microsoft este liderul mondial in software, servicii si solutii, care ajuta oamenii si companiile sa isi atinga pe deplin potentialul. Misiunea Microsoft Romania este cresterea satisfactiei partenerilor si utilizatorilor tehnologiei de varf, Microsoft contribuind cu profesionalism si onestitate la dezvoltarea industriei IT locale, prin transpunerea modelului de business al corporatiei.

#angajati Microsoft, #microsoft romania , #Management