Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Microsoft Romania ofera bani tinerilor antreprenori

Microsoft Romania ofera bani tinerilor antreprenori


Microsoft acorda un grant de 100.000 de dolari pentru dezvoltarea competentelor digitale si antreprenoriale ale tinerilor in Romania

Microsoft Romania anunta un grant de 100.000 de dolari acordat de Microsoft Corp. organizatiilor Junior Achievement Romania, Fundatia Education for Open Society si TechSoup Romania, pentru programul "Tineri antreprenori in IT".

Grantul acordat in Romania face parte dintr-o initiativa europeana a Microsoft, in contextul unei rate istorice a somajului in randul tinerilor (i.e. 24.8% pentru Romania, conform Eurostat). 17 organizatii nonguvernamentale din 15 tari europene vor beneficia de granturi in valoare de 2 milioane de dolari si donatii software in valoare de peste 200 de milioane de dolari pentru implementarea de programe ce conduc la formarea si dezvoltarea competentelor tinerilor.

Programul "Tineri antreprenori in IT" va fi implementat in perioada 2012-2013, va pune in valoare si va continua initiativele curente ale Microsoft si ale celor trei organizatii nonguvernamentale beneficiare. 4500 de elevi si studenti vor participa in activitati de formare si dezvoltare de competente IT si antreprenoriale si cel putin 20 de noi start-up-uri vor fi lansate in economia romaneasca.

Contextul national in care Microsoft acorda acest grant este dat de Reforma in Educatie - si atentia acordata formarii si dezvoltarii competentelor digitale si antreprenoriale, de Agenda Digitala pentru Romania 2020 - si importanta acordata incluziunii digitale, si de Declaratia de Competitivitate a Romaniei - creativitatea fiind avantajul principal al Romaniei in cursa pentru competitivitate la nivel european si global.

Programul "Tineri antreprenori in IT":

- Circa 2000 de elevi de liceu vor participa in programele Junior Achievement Romania cu efect in crearea de competente antreprenoriale practice. Experienta si rezultatele acestui program vor ajuta in recunoasterea si incurajarea competentelor antreprenoriale in sistemul educational preuniversitar;

- Fundatia EOS Romania va implementa programe de training si certificare de competente digitale in 10 licee selectate, cu efect in pregatirea a 2000 de elevi; prin aceasta initiativa, este urmarita echivalarea competentelor digitale ale participantilor in raport cu cerintele Legii Educatiei Nationale;

- Construind peste initiativele Junior Achievement si EOS, TechSoup va invita studenti de elita intr-un "laborator de inovatie", i.e. un program de dezvoltare accelerata. Peste 500 de studenti vor fi invitati sa aplice in program si laboratorul va produce aproximativ 20 de start-up-uri cu produse si servicii software pentru piata internationala.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1980 ori