Microsoft cumpara un start-up pentru expansiunea in zona de divertisment

Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 13:45
1312 citiri
Microsoft cumpara un start-up pentru expansiunea in zona de divertisment

Microsoft a cumparat id8, un start-up care va ajuta compania sa-si extinda tehnologiile dedicate zonei de divertisment, potrivit unei surse familiare situatiei, citate de catre Reuters.

id8 a fost lansata in 2011 de catre Blake Krikorian, antreprenor si investitor in Silicon Valley. Compania a lansat recent o aplicatie pentru Google Android care permite utilizatorilor controlul sistemelor de incalzire si iluminare prin intermediul smartphone-urilor, scrie Reuters.

Sling Media, compania lui Krikorian, care a fost vanduta in 2007 catre EchoStar Communications, este compania are a creat "Slingbox", pentru vizionarea programelor TV prin intermediul computerelor.

Krikorian va lucra in cadrul Microsoft, alaturi de o mica echipa, potrivit Wall Street Journal, care a scris despre aceasta achizitie miercuri. Microsoft a cumparat, de asemenea, mai multe brevete de inventie detinute de id8, pentru controlul electronic al dispozitivelor.

Krikorian si-a dat demisia din consiliul de administratie al Amazon la sfarsitul lunii decembrie, dupa un an si jumatate ca director al acestei companii, care detine cel mai mare magazin online din lume.

#achizitie Microsoft id8, #achizitie Microsoft start up, #Blake Krikorian achizitie Microsoft, #tehnologii divertisment Microsoft , #Investitii