Popularitatea Windows Phone, in crestere in Europa

Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 10:48
1621 citiri
Popularitatea Windows Phone, in crestere in Europa

Windows Phone, sistemul de operare al celor de la Microsoft, isi intareste tot mai mult locul pe podium multumita declinului inregistrat de BlackBerry si Symbian.

Potrivit unui raport al Kantar WorldPanel, citat de zdnet.com, in cel de-al doilea trimestru al acestui an, cota de piata a Windows Phone a crescut simtitor, scrie HIT.ro.

Astfel, in cinci din cele mai mari piete europene, respectiv Marea Britanie, Franta, Spania, Italia si Germania, sistemul de operare Microsoft a reusit sa obtina un total de 6,9% din cota de piata, in creste cu aproape un sfert fata de cifra de 4,7% de anul trecut.

Marea Britanie, lider la utilizarea Windows Phone

Cea mai mare crestere fata de anul trecut s-a inregistrat in Marea Britanie, unde Windows Phone aproape ca si-a dublat cota de la 4,5% in aceeasi perioada a lui 2012, la 8,6% acum.

In Franta lucrurile stau si mai bine, de la 2,3% anul trecut, sistemul de operare este folosit in prezent pe 9% din smartphone-urile de pe piata din Hexagon.

Cresterea Microsoft si intarirea pozitiei a treia, dupa iOS si Android, vine ca urmare a succesului inregistrat cu modelele Nokia din clasa medie de preturi, precum Lumia 520 si 620, spun cei de la Kantar.

#cota piata Windows Phone, #utilizare Windows Phone Europa, #popularitate Windows Phone , #Cota de piata