Michelin reia productia la fabrica din Zalau

Joi, 26 Martie 2009, ora 13:31
1823 citiri
Michelin reia productia la fabrica din Zalau

Fabrica de anvelope Silvania Zalau, membra a grupului Michelin, isi va relua activitatea la 1aprilie, dupa ce unitatea a oprit productia timp de 18 zile in vederea "ajustarii comenzilor la piata", a declarat astazi directorul de marketing al Michelin Romania, Alina Ghica.

Potrivit Michelin Romania, in timp ce la fabrica Silvania din Zalau productia este oprita, la celelalte doua uzine, Romsteel Cord din Zalau si Victoria Floresti, nu se lucreaza in zilele de duminica.

Reprezentantii companiei nu au comentat o eventuala noua oprire a activitatii in perioada urmatoare.

Referitor la piata de profil, reprezentantii Michelin Romania au afirmat ca dinamica inlocuirilor de anvelope a crescut anul trecut cu pana la 10%, fata de 2007, la 2,2 milioane de unitati. in ce priveste primele doua luni ale acestui an, directorul de marketing al companiei a mentionat ca dinamica inlocuirilor de anvelope a inregistrat scaderi.

La Silvania Zalau lucreaza aproximativ 1.300 de persoane, cu ajutorul carora se produc diferite tipuri de anvelope - de camion, industriale, destinate echiparii stivuitoarelor, masinilor si utilajelor care lucreaza in minele subterane, atat pentru piata interna, cat si pentru cea externa. inainte de inceperea crizei, la Silvania Zalau erau produse peste 600.000 de anvelope anual.

La Romsteel Cord muncesc 300 de angajati, iar fabrica furnizeaza uzinelor grupului Michelin cordul metalic, una dintre cele mai importante componente ale carcasei anvelopei.

Michelin este prezent in Romania din 2001 si detine uzine - Anvelope Floresti (anvelope pentru autoturisme si camionete), Anvelope Zalau (anvelope de camion si industriale) si Cord Zalau (cord metalic, componenta pentru realizarea carcaselor de anvelope).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#michelin, # romania, # productie, # unitate , #stiri Michelin