Michelin isi inchide o fabrica din Japonia

Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 13:06
1521 citiri
Michelin isi inchide o fabrica din Japonia

Producatorul francez de anvelope Michelin a anuntat vineri ca va inchide in luna iulie fabrica din Ota, Japonia, din cauza costurilor mari de productie, relateaza Les Echos.

"Costurile de productie din cadrul uzinei Ota raman de doua ori mai mari decat cele din cadrul altor fabrici, ce produc aceleasi tipuri de pneuri. Conjunctura economica dificila cu care ne confruntam dupa 2008 a agravat aceasta situatie", arata un comunicat Michelin.

Uzina din Ota, situata la nord de Tokio, s-a specializat in 2007 pe fabricarea de produse complexe, precum pneurile speciale de iarna X Ice, destinate pietei japoneze. Fabrica are 380 de angajati.

Grupul a anuntat ca activitatile de cercetare si dezvoltare vor fi mentinute in cadrul uzinei.

Productia va fi transferata catre alte fabrici Michelin din Asia, Europa si America de Nord.

Grupul poarta discutii cu sindicatele japoneze, pentru a permite angajatilor afectati de decizie sa isi gaseasca un alt loc de munca, fie in cadrul grupului fie in afara acestuia, a mai anuntat compania.

Michelin are o prezenta restransa pe piata nipona, unde concureaza cu grupurile locale Bridgestone, Yokohama Rubber, Sumitomo Rubber (Dunlop) si Toyo Tires.

Ce tip de materiale și tehnologii sunt utilizate în construcția reductoarelor?
Ce tip de materiale și tehnologii sunt utilizate în construcția reductoarelor?
Vrei să înveți mai multe despre elementele esențiale care fac multe dintre mașinăriile utilizate de noi să funcționeze cu precizie și eficiență? Atunci ești în locul potrivit. În...
Cât de ușor se poate face trecerea la Windows 11 dacă deții deja o licență Windows 10?
Cât de ușor se poate face trecerea la Windows 11 dacă deții deja o licență Windows 10?
Windows 11 a fost lansat pe 5 octombrie 2021 și a fost proiectat special pentru a răspunde nevoilor specifice mediului hibrid. Actualizările pe care le prezintă vizează în primul rând...
#michelin, #japonia, #productie, #anvelope, #fabrica , #stiri Michelin