Michelin disponibilizeaza 1.500 de angajati din Franta

Marti, 16 Iunie 2009, ora 13:07
1497 citiri
Michelin disponibilizeaza 1.500 de angajati din Franta

Michelin, al doilea cel mai mare producator mondial de anvelope, vrea sa concedieze 1.500 de angajati din Franta, scrie Le Monde, care insa nu citeaza o sursa.

Conducerea grupului ar trebui sa se intalneasca miercuri cu sindicatele, iar masura va fi anuntata in 24 iunie. Un reprezentant sindical a declarat pentru AFP ca circula mai multe zvonuri in legatura cu disponibilizarile, insa nimic nu este cert.

Michelin a raportat o scadere la 360 milioane euro a profitului net din 2008, adaugand ca piata de profil, afectata de criza auto, va avea o evolutie mai slaba in primul semestru din 2009, fata de anul trecut.

Compania a trebuit sa reduca productia spre finalul lui 2008, in contextul scaderii vinzarilor pe piata auto, suferind costuri de 224 milioane euro, in urma intreruperii productiei.

Producatorii de anvelope se confrunta cu o scadere a castigurilor, din cauza reducerii vanzarilor de automobile la nivel global. Bridgestone Corp, cel mai mare producator de anvelope, dupa vanzari, a redus cu 82% estimarile privind profitul din acest an, din cauza aprecierii puternice a yenului fata de dolar.

Michelin este prezent in Romania din 2001 si detine uzine - Anvelope Floresti (anvelope pentru autoturisme si camionete), Anvelope Zalau (anvelope de camion si industriale) si Cord Zalau (cord metalic, componenta pentru realizarea carcaselor de anvelope).

Potrivit NewsIn, Michelin este prezent in 170 de tari, are 129.000 de angajati si coordoneaza 71 de unitati de productie in 19 tari.

Cum poate cash flow-ul să facă diferența între succesul și eșecul afacerii tale?
Cum poate cash flow-ul să facă diferența între succesul și eșecul afacerii tale?
În lumea antreprenorială, cash flow-ul (fluxul de numerar) este precum motorul afacerii tale. Există adesea o linie foarte subțire între prosperitate și dificultate financiară. De la...
Cum stau românii la capitolul "sănătate orală"? Iată ce spun studiile
Cum stau românii la capitolul "sănătate orală"? Iată ce spun studiile
Sănătatea orală în România rămâne în continuare o problemă majoră. Cu toate că vedem cabinete stomatologice tot mai frecvent, românii se află în coada Europei când vine vorba de...
#angajati, #disponibilizari, #franta, #michelin , #stiri Michelin