Michelin a inregistrat pierderi nete de 119 milioane euro

Vineri, 31 Iulie 2009, ora 12:29
1256 citiri
Michelin a inregistrat pierderi nete de 119 milioane euro

Producatorul francez de anvelope Michelin a afisat o pierdere sub estimari in prima jumatate a anului si a anuntat ca, desi stocurile industriale revin la un nivel mai normal, este prea devreme pentru a putea vorbi de o redresare a pietei, relateaza Reuters.

Grupul a anuntat ca are ca obiectiv generarea unui aflux pozitiv de capital in al doilea semestru, dupa ce a obtinut 575 milioane in primele sase luni ale anului.

Grupul a afisat o pierdere neta de 119 milioane euro in primul semestru, in contextul in care analistii consultati de Reuters prevedeau, in medie, o pierdere de 255 milioane euro, si fata de pierderea de 430 milioane euro din aceeasi perioada a anului trecut. Michelin a anuntat ca pierderea a fost cauzata de costurile mari de restructurare.

Vanzarile au scazut in prima jumatate a anului cu 13,4%, la 7,134 miliarde euro. Analistii chestionati de Reuters prevedeau, in medie, vanzari de 7,236 miliarde euro, informeaza NewsIn.

Grupul si-a redus in primul semestru datoria neta cu 10,7%, la 3,818 miliarde euro.

"In ceea ce priveste mediul de afaceri, stocurile au revenit acum la un nivel mai normal, insa nu pana la punctul in care sa putem vorbi de o revenire reala", a declarat directorul executiv Michelin, Michel Rollier.

Rollier a declarat in iunie ca nu prevede o revenire in piata mondiala a anvelopelor inainte de al doilea semestru din 2010.

Grupul, care a trebuit sa reduca orarul de lucru si productia, pentru a face fata scaderii vanzarilor, isi va continua eforturile in urmatoarele luni, insa "declinul preturilor materiilor prima ar trebui sa sustina marjele din al doilea semestru", a mai spus Rollier.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#michelin, # profit, # vanzari, # stocuri , #stiri Michelin