Michelin a inregistrat pierderi nete de 119 milioane euro

Vineri, 31 Iulie 2009, ora 12:29
1256 citiri
Michelin a inregistrat pierderi nete de 119 milioane euro

Producatorul francez de anvelope Michelin a afisat o pierdere sub estimari in prima jumatate a anului si a anuntat ca, desi stocurile industriale revin la un nivel mai normal, este prea devreme pentru a putea vorbi de o redresare a pietei, relateaza Reuters.

Grupul a anuntat ca are ca obiectiv generarea unui aflux pozitiv de capital in al doilea semestru, dupa ce a obtinut 575 milioane in primele sase luni ale anului.

Grupul a afisat o pierdere neta de 119 milioane euro in primul semestru, in contextul in care analistii consultati de Reuters prevedeau, in medie, o pierdere de 255 milioane euro, si fata de pierderea de 430 milioane euro din aceeasi perioada a anului trecut. Michelin a anuntat ca pierderea a fost cauzata de costurile mari de restructurare.

Vanzarile au scazut in prima jumatate a anului cu 13,4%, la 7,134 miliarde euro. Analistii chestionati de Reuters prevedeau, in medie, vanzari de 7,236 miliarde euro, informeaza NewsIn.

Grupul si-a redus in primul semestru datoria neta cu 10,7%, la 3,818 miliarde euro.

"In ceea ce priveste mediul de afaceri, stocurile au revenit acum la un nivel mai normal, insa nu pana la punctul in care sa putem vorbi de o revenire reala", a declarat directorul executiv Michelin, Michel Rollier.

Rollier a declarat in iunie ca nu prevede o revenire in piata mondiala a anvelopelor inainte de al doilea semestru din 2010.

Grupul, care a trebuit sa reduca orarul de lucru si productia, pentru a face fata scaderii vanzarilor, isi va continua eforturile in urmatoarele luni, insa "declinul preturilor materiilor prima ar trebui sa sustina marjele din al doilea semestru", a mai spus Rollier.

Cum poate cash flow-ul să facă diferența între succesul și eșecul afacerii tale?
Cum poate cash flow-ul să facă diferența între succesul și eșecul afacerii tale?
În lumea antreprenorială, cash flow-ul (fluxul de numerar) este precum motorul afacerii tale. Există adesea o linie foarte subțire între prosperitate și dificultate financiară. De la...
Cum stau românii la capitolul "sănătate orală"? Iată ce spun studiile
Cum stau românii la capitolul "sănătate orală"? Iată ce spun studiile
Sănătatea orală în România rămâne în continuare o problemă majoră. Cu toate că vedem cabinete stomatologice tot mai frecvent, românii se află în coada Europei când vine vorba de...
#michelin, # profit, # vanzari, # stocuri , #stiri Michelin