Masuri de criza: Michelin opreste productia la fabrica din Zalau

Vineri, 06 Martie 2009, ora 17:45
1936 citiri
Masuri de criza: Michelin opreste productia la fabrica din Zalau

Michelin va opri in martie, pentru 18 zile, productia la fabrica de anvelope Silvania din Zalau, din cauza crizei economice, timp in care personalul va participa la traininguri.

Cele 18 zile de stopare a fabricatiei nu sunt consecutive.

"In luna martie, angajatii fabricii Silvania-Michelin din Zalau vor opri activitatea de productie 18 zile, masura impunandu-se din cauza crizei economice. In toata aceasta perioada, angajatii vor lua parte la traininguri si diverse activitati din cadrul fabricii. Activitatea va fi redusa si la uzinele RomSteelCord din Zalau si Victoria din Floresti, dar aici angajatii nu vor lucra duminica. Pana acum, ziua de duminica era zi fireasca de lucru", au declarat surse din companie, citate de Mediafax.

Conform acestora, o noua oprire a activitatii ar putea avea loc in luna aprilie, timp de o saptamana, cel mai probabil in perioada Sarbatorilor Pascale.

La sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, reprezentantii companiei au anuntat ca uzinele Silvania, care produc anvelope, si RomSteel Cord, producator de cord metalic din Zalau, isi vor intrerupe activitatea incepand cu 12 decembrie, urmand ca pentru fabrica din Victoria sa ia o hotarare viitoare cu privire la oprirea productiei. Ulterior, si aceasta fabrica a fost inchisa.

Decizia de intrerupere pentru o perioada mai lunga a activitatii a fost luata de Michelin Romania din cauza crizei economice mondiale, compania fiind obligata sa isi ajusteze productia la cerere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#criza, #fabrica, #michelin , #stiri Michelin