Ajutor elvetian de 170 de milioane de euro

Marti, 08 Decembrie 2009, ora 09:28
1223 citiri
Ajutor elvetian de 170 de milioane de euro

Parlamentul Elvetiei a aprobat acordarea unui ajutor financiar in valoare de 257 millioane de franci (170 de milioane de euro) Romaniei si Bulgariei, drept contributie a tarii cantoanelor la extinderea Uniunii Europene.

Dupa ce Consiliul National (camera inferioara) acceptase aceasta masura, luni ea a fost aprobata si de Consiliul Statelor, camera superioara, 34 de voturi pentru si 2 impotriva, informeaza Swiss info.

Acesti bani nu vor merge la Bruxelles si nici direct la Bucuresti sau Sofia, ci vor consta in proiecte elvetiene realizate in colaborare cu partenerii locali, a asigurat senatorul Dick Marty.

Acesta a admis ca exista in continuare probleme de buna guvernare si coruptie in cele doua tari si a dat asigurari ca Elvetia si-a luat masuri pentru a garanta buna functionare a sistemelor de control.

Ministrul elvetian de externe, Micheline Calmy-Rey, a subliniat ca Berna are tot interesul ca aceste doua tari sa sa integreze, pentru ca asta duce la stabilitatea, securitatea si prosperitatea Europei si de acest fapt va profita si Elvetia.

Autoritatile din Elvetia au pregatit proiecte in valoare de 120 de milioane de euro pe care le vor implementa in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ajutor, #elvetian, #euro , #stiri Michelin