24 de ore in Berlin

Marti, 24 August 2010, ora 17:50
2069 citiri
24 de ore in Berlin

La douazeci de ani de la caderea zidului care impartea Berlinul in doua, metropola reunificata este una dintre cele mai interesante orase europene ale artei contemporane, caracterizata de dinamism si de modern, dar si de permanenta grija pentru restaurarea trecutului.

Cele mai bune locuri de cazare in capitala Germaniei, potrivit lonelyplanet.com, sunt hotelurile Amano si Circus, foarte avantajoase ca pret, in timp ce la polul opus se afla Weinmeister si Casa Camper.

Libertatea care caracterizeaza Berlinul poate fi simtita incepand cu primele ore ale diminetii, prin multitudinea ofertelor de mic dejun.

In functie de gusturi si preferinte, puteti opta pentru micul dejun specificic berlinezilor, cu covrigi dulci si cafea cu lapte, pentru cel european, cu omlete si dulceturi sau va puteti orienta catre un mic dejun excentric: japonez, cu sushi, evreiesc, cu bagel-uri sau chiar catre unul indian, cu preparate foarte condimentate.

Toata aceasta bogatie de variante se gaseste la terasele si localurile din cartierul Prenzlauer Berg, foarte aproape de centrul fostului Berlin de est.

Indiferent de ce ati ales, dupa ce ati servit micul dejun, va puteti indrepta catre Museumsinsel, sau “Insula Muzeelor”, un complex muzeal, inclus in patrimoniul Unesco.

Cele cinci muzee sunt “Muzeul Pergamon”, care gazduieste cladiri in marime naturala, precum Altarul Pergamon, Poarta Ishtar sau Poarta Pietei din Milet, “Muzeul Bode”, unde se afla opere de arta, “Muzeul Vechi”,  unde este pastrata  colectia de arta a familiei regale prusace, si din 1904, colectia de antichitati a Berlinului,  “Muzeul Nou”, plin de obiecte egiptene si “Muzeul Nationalgalerie”.

Dupa ce ati vizitat Insula Muzeelor, va puteti plimba prin centrul istoric al Berlinului, mergand pe Karl-Liebknecht-Strasse.

Pe drum, veti trece pe langa cladirea guvernului si pe langa Gara Centrala. In zona, la parterul multor imobilie foarte vechi, dar renovate, si cu un aspect proaspat, sunt deschise baruri, magazine si restaurante.

Pentru masa de pranz, lonelyplanet.com propune Fischers Fritz, situat pe  Charlottenstrass, la numarul 49, iar pentru desert Fassbender & Rausch, aflat pe Charlottenstrasse, la numarul 60.

La Fischers Fritz, singurul restaurant cu doua stele Michelin din Berlin, bucatarul sef Christian Lohse gateste in special peste si fructe de mare, iar pretul estimativ pentru trei feluri de mancare este de 47 euro.
Fassbender & Rausch este una dintre cele mai apreciate confiserii din Berlin, mai ales pentru figurinele de ciocolata.

Dupa masa de pranz aveti la dispozitie doua sugestii date de lonelyplanet.com: fie faceti o plimbare in jurul Gendarmenmarkt, un perimetru plin de catedrale, fie mergeti in  Friedrichsstadt - Passagen (Friedrichstrasse- Französische Strasse - Mohrenstrasse), un trio format din malluri pline de produse de lux, cu preturi pe masura.

La cina, puteti incerca fripturile de porc servite alaturi de bere rece la Schwarzwaldstuben, localizat pe Tucholskystrasse, la numarul 48, sau supa de taitei gatita in stil vietnamez la Chi Sing, aflat pe Rosenthaler Strasse, la numarul 62. Dupa masa, va puteti delecta cu un spectacol de cabaret, oferit in sala de banchete din ansamblul Hackesche Höfe.

Ziua in Berlin se poate incheia la Clärchens Ballhaus, situata pe Auguststrasse 24, o sala de dans din secolul al 19-lea, unde ambianta este data de melodii oldies.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#berlin, #concediu, #turisti, #vacanta , #stiri Michelin