Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

orienteaza-te dupa stelele Michelin

Porneste intr-o aventura culinara de lux la Londra

Porneste intr-o aventura culinara de lux la Londra


Esti pregatit pentru a aventura culinara cu aroma cosmopolita in Londra? Perfect! Despre apetit nu poate fi vorba sa il iei la tine, atata vreme cat pofta vine mancand! In schimb, e recomandabil sa iti verifici din timp cardurile si portofelul.

Londra este o capitala scumpa, iar unele din restaurantele de mai jos, incluse in Ghidul Michelin, sunt "creme a la creme" atat in ceea ce priveste meniul, cat si pretul, aminteste portalul Luxpresso, citand Michelin Guide 2016.

The Araki

Este unul dintre cele mai noi restaurante de lux deschise in Londra. Maestrul Mitsuhiro Araki este persoana responsabila de crearea meniului sushi reinterpretat cu ingrediente din gama exclusivita.

Foto: Facebook/The Araki

Regulile sunt un pic neobisnuite, dar daca esti un adevarat gurmand te vei subordona rapid, chiar si cu pretul a 300 de lire sterline cat costa o masa servita la The Araki.

In primul rand, intrarile in restaurant se fac doar de doua ori pe seara, numarul participantilor la masa pregatita si servita de chef Araki fiind limitat la 9 persoane/serie.

Nu se serveste decat un singur fel de sushi pe seara, dar este cu mult peste ceea ce ai astepta de la mancarea traditionala japoneza.

Chef Araki isi permite sa adauge ingrediente precum trufe sau icre negre in retetele reinterpretate de el, iar savoarea din palatul gurii va atenua pe deplin costul piperat al meniului.

Umu

Continuam tot intr-o nota exotica cu Umu, un restaurant de lux cu specific japonez aflat in imediata vecinatate a localului The Araki, in cartierul Mayfair.

Foto: Umu Restaurant

Aici, chef Yoshinori Ishii este responsabil cu crearea unor gustari rafinate preparate doar din cele mai proaspete ingrediente de pe piata londoneza.

Stilul deosebit implica inclusiv anumite metode de sacrificare a pestilor folosite in retetele secrete detinute de chef Ishii.

Asa se face ca pestele comandat de restaurant este sacrificat intr-un anume fel pentru a da mai multa savoare carnii acestuia.

Bonhams

Sa revenim la oile noastre, mai ales daca sunt pregatite de chef Tom Kemble restaurantului Bonhams.

Foto: Bonhams

Atasat salii de licitatii Bonhams, localul se poate mandri cu decorul in care arta plastica se afla in compania artei gastronomice. Cat despre oi, sa spunem ca era o mica gluma, desi in meniu vei regasi si delicioase preparate din carne de miel.

Chef Kemble este vestit insa prin meniurile de sezon, in care simplitatea ingredientelor de baza se combina cu aroma perfecta a condimentelor.

Aaa, si un mic truc! Restaurantul are o colectie impresionanta de vinuri din lumea intreaga, iar, pentru a nu risipi banii pe o sticla intreaga din dorinta de a experimenta larga varietate de licori, clientilor li se permite sa comande cate un singur pahar, la un pret aproape rezonabil.

Lyle's

Cu stilul sau minimalist de reinterpretare a simplitatii gastronomice, chef James Lowe a reusit sa mai adauge o stea Michelin restaurantului Lyle's.

Foto: Facebook/Lyle's Restaurant

La fel ca si in bucataria traditionala japoneza, multe dintre preparate se bazeaza pe tot ceea ce ne pot oferi mare si vietuitoarele acesteia, desi chef Lowe nu ezita sa aduge in retete si ingredinte de baza ale bucatariei englezesti.

In acest caz, simplitatea nu se dovedeste nici macar foarte scumpa, preturile unor preparate din meniu evoluand intre 2,5 lire sterline si mergand pana spre 10 lire.

Este bine totusi sa iti faci o rezervare la Lyle's si nici macar nu te gandi sa te repezi spre Shoreditch intr-o zi declarata libera sau in timpul vacantei bancare.

In absenta functionarilor din districtul financiar al Londrei, clienti fideli la Lyle's, restaurantul este si el inchis.

Goring

Goring este hotelul, iar restaurantul recomandat se numeste, de fapt, The Dinig Room, dar amanuntele conteaza prea putin atat vreme cat esti in preajma Palatului Buckingham si esti decis sa degusti preparate traditionale din gastronomie britanica.

Foto: Goring

Cu ce te-ar putea restaurantul hotelului Goring? Sa vedem: placinta de peste, purcelusi de lapte in stil Lincolnshire sau faimoasele retete scotiene cu galbiori de padure.

Suna indeajuns de tentant, iar restaurantul pastreaza cu sfintenie stilul culinar britanic, dand doar o usoara nota de modernism in prezentarea platoului.

Portland

Restaurantul Portland este si el un nume nou pe harta gastronomica a Londrei, dar unul care a si reusit in scurt timp sa rupa gura targului. Ma rog, a metropolei!



Este tipul de local independent unde beneficiezi de o atmosfera deschisa si de un meniu tipic britanic: friptura de porc, de vita, miel, peste si vanat.

Ca sfat de care rebuie sa tii cont: nu rata in niciun caz placinta casei. Este delicioasa, indiferent daca alegi o placinta cu fructe sau una cu carne. Preparatul acesta a reusit deja sa puna pe jar toti criticii gastronomici din Londra.

Pentru o cina cu prietenii te poti refugia aici, restaurantul Portland oferind si un separeu de 8-16 persoane. In acest caz, meniul cuprinde 5 feluri principale de mancare si o lista cuprinzatoare de vinuri, totul la un pret de 50 de lire sterline de persoana.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 12881 ori