Rata somajului din New York ar putea declansa proteste similare cu cele din Europa

Sambata, 17 Septembrie 2011, ora 18:17
1555 citiri
Rata somajului din New York ar putea declansa proteste similare cu cele din Europa

Primarul orasului New York, Michael Bloomberg, se teme ca rata ridicata a somajului din Statele Unite ar putea duce la declansarea de revolte similare celor din Europa si nordul Africii, relateaza CNN. 

"Avem o multime de copii care termina colegiul si care nu-si pot gasi de lucru", a spus Bloomberg intr-o emisiune radiofonica difuzata vineri, potrivit Mediafax.

"Asta e ce s-a intamplat la Cairo. Asta e ce s-a intamplat la Madrid. Nu vrem astfel de revolte aici", a adaugat el.

"Opinia publica nu este fericita. Publicul stie ca e ceva gresit in aceasta tara", a adaugat el, raspunzand unei intrebari privind nivelul saraciei in Statele Unite, care a crescut la 15,1 la suta in 2010, ajungand la cel mai inalt nivel inregistrat dupa 1993.

Mai multe orase europene, inclusiv Atena si Londra, s-au confruntat cu revolte violente, alimentate de tineri nemultumiti de nivelul ridicat al somajului si masurile de austeritate.

Rata crescuta a somajului in randurile tinerilor este si unul dintre factorii care au declansat "primavara araba", in tari unde protestatarii s-au revoltat impotriva unor guverne autoritate.

Rata somajului este de 9,1 la suta, insa multi experti contesta aceasta valoare, preferand un alt indicator, care include si persoanele care au renuntat sa-si mai caute loc de munca si pe cele care vor sa lucreze cu norma intreaga, dar sunt obligate sa lucreze cu jumatate de norma, si a carui valoare este de 16,2 la suta. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#somaj new york, # michael bloomberg, # revolte new york , #stiri Michael Bloomberg