New York-ul planuieste sa treaca pe energia eoliana

Miercuri, 20 August 2008, ora 13:54
1212 citiri
New York-ul planuieste sa treaca pe energia eoliana

Primarul New York-ului, Michael Bloomberg planuieste montarea unor turbine de generare a energiei eoliene pe podurile si pe zgarie-norii metropolei, scrie New York Times.

Proiectul,  deocamdata in faza incipienta, pare sa fie unul dintre cele mai indraznete propuneri ale primarului, care considera proiectele pentru genertarea de energie alternativa un punct principal al administratiei.

 Bloomberg a declarat ca va cere companiilor private si investitorilor sa studieze gradul de fezabilitate al amplasarii morilor devant in oras.

Insa ideea inovatoare a primarului se loveste de cateva obstacole cum ar fi reticenta pe care cetatenii o pot manifesta can vine vorba de amplasarea sistemuui eolian in apropierea cartierelor de locuinte. In plus, acest tip de tehnologie este foarte costisitor.

Transformarea unui oras cum este New York-ul intr-o sursa generatoare de energie eoliana poate dura ani intregi, daca nu zeci de ani, trebuind sa fie aprobata de stat si de agentiile federale. Parti din linia tarmului se afla sub tutela guvernuli federal, de la care companiile investitoare vor avea nevoie de aprobari, mai scrie New York Times .