Bloomberg pleaca in Israel cu avionul, sfidand restrictiile aeriene

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 10:20
1036 citiri
Bloomberg pleaca in Israel cu avionul, sfidand restrictiile aeriene

Miliardarul american Michael Bloomberg a anuntat marti ca va pleca cu avionul la Tel-Aviv din solidaritate cu Israelul si a invitat SUA sa permita companiilor aeriene americane sa-si reia cursele spre statul evreu, relateaza AFP.

Agentia Federala a Aviatiei (FAA) a interzis avioanelor companiilor aeriene americane sa zboare spre si dinspre aeroportul international Ben Gurion din Tel-Aviv in termen de 24 de ore.

Fostul primar al New York-ului a indicat, pe contul sau Twitter, ca se imbarca la bordul unui avion al companiei israeliene El Al "in semn de solidaritate cu israelienii si pentru a arata ca zborurile spre si dinspre Israel sunt sigure".

El a cerut FAA sa-si ridice interdictia, estimand ca aceasta furnizeaza o 'victorie nemeritata' Hamas in conflictul cu Israelul.

Initiativa sa il plaseaza in opozitie cu guvernul american, care estimeaza ca interdictia ii pune pe cetatenii americani la adapost de tirurile cu rachete ale Hamas.

Tarom a suspendat temporar zborurile spre Tel Aviv

Compania aeriana Tarom a anutat marti seara anularea cursei RO 153/4 Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti, "pentru ca nu putea fi operata in siguranta".

"Ca urmare a mesajelor primite din partea autoritatilor de pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, cursa RO 153/4 Bucuresti-Tel Aviv-Bucuresti din data de 22.07.2014 a fost anulata pentru ca nu putea fi operata in siguranta", anunta Tarom intr-un comunicat.

"Pasagerii cursei TAROM, Bucuresti-Tel Aviv-Bucuresti, care a fost anulata beneficiaza de asistenta", da asigurari compania.

"In functie de evolutia evenimentelor, va vom tine la curent cu privire la urmatoarele curse pentru aceasta destinatie", se mai arata in comunicat.

Marti seara, Agentia europeana pentru siguranta aeriana (AESA) a recomandat companiilor europene sa evite cursele aeriene spre Israel pana la stabilizarea situatiei, din cauza riscului unor atacuri cu racheta.

AESA a luat aceasta decizie dupa un atac cu rachete care a avut loc in apropierea aeroportului din Tel Aviv. Mai devreme, companiile aeriene Air France, Lufthansa, Delta, Air Canada, EasyJet au decis, de asemenea, suspendarea zborurilor spre Israel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Michael Bloomberg Israel, #interdictii companii aeriene Israel, #zborurui Tarom Israel suspendate , #stiri Michael Bloomberg