20 % din Bloomberg, 5 mld dolari pentru Merrill Lynch

Joi, 10 Iulie 2008, ora 12:20
1567 citiri
20 % din Bloomberg, 5 mld dolari pentru Merrill Lynch

Banca de investitii Merrill Lynch ar putea obtine cinci miliarde dolari din vanzarea pachetului de 20 la suta din actiunile detinute la agentia de stiri financiare Bloomberg, informeaza cotidianul 'The New York Post', citat de EFE.

O institutie financiara controlata de primarul New York-ului, Michael Bloomberg, ar fi dispusa sa plateasca intre 4,5 si cinci miliarde dolari pentru participatia pe care Merrill Lynch o detine in prezent la agentia de stiri, pe care el insusi a fundat-o si care ii poarta numele.

Cotidianul subliniaza ca negocierile continua, dar precizeaza ca acordul ar putea fi incheiat repede, deoarece Merrill Lynch se grabeste sa isi vanda participatia minoritara la Bloomberg inainte de a-si anunta rezultatele financiare din trimestrul al doilea, pe 17 iulie.

Bloomberg are drept de preferinta in cazul vanzarii actiunilor, pentru a impiedica atragerea unor cumparatori rivali.

Merrill Lynch analizeaza, de asemenea, posibilitatea vanzarii participatiei de 49 la suta la firma financiara BlackRock.

Printre cei interesati de aceasta participatie se numara atat companii private, cat si fonduri suverane.

Daca isi vinde participatia la cele doua companii, capitalul Merrill Lynch va creste si ar putea face fata amortizarilor de sase miliarde dolari datorate deprecierii activelor din al doilea trimestru.