Udriste: Pierderile inregistrate de Metrorex pe perioada grevei vor fi imputate sindicatului

Marti, 17 Noiembrie 2009, ora 10:50
1299 citiri
Udriste: Pierderile inregistrate de Metrorex pe perioada grevei vor fi imputate sindicatului

Directorul general al Metrorex Gheorghe Udriste a declarat marti ca pierderile inregistrate de societate pe perioada grevei vor fi imputate sindicatului, iar calatorii afectati pot cere daune, relateaza NewsIn.

Udriste a precizat ca la sfarsitul actiunii de protest vor putea fi cuantificate pierderile. Peste 1.000 de angajati de la Metrorex, din totalul de 4.250, nu lucreaza marti, in intervalul orar 04.00-16.00, ca urmare a grevei generale pe termen nelimitat.

Ei cer inceperea negocierilor pentru un nou contract colectiv de munca, deoarece acesta a expirat la 1 noiembrie, si majorari salariale de 20%. Ultima majorarea salariala a angajatilor Metrorex a fost de 23%, in noiembrie 2008. Potrivit presedintelui Uniunii Sindicale Libere Metrou (USLM), Ion Radoi, salariul mediu al unui angajat de la Metrorex este in medie de 1.500-1.600 lei.

Metrorex a depus, marti, la Curtea de Apel Bucuresti, o cerere de suspendare a grevei sindicalistilor de la metrou, procesul urmand sa se judece joi, 19 noiembrie.

Aceasta este a saptea greva generala din 1990 si pentru ca are loc in perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale sunt voci care sustin ca ar fi o actiune cu implicatii politice, avand in vedere faptul ca liderul sindical Ion Radoi este membru PSD si a fost senator al aceluiasi partid in legislatura trecuta. Ultima greva generala a angajatilor de la Metrorex, care a afectat serios transportul in Capitala a avut loc in 2005.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#angajati, #greva, #metrorex, #sindicat , #stiri Metrorex