Se scumpeste transportul cu metroul

Vineri, 05 August 2011, ora 18:37
1533 citiri
Se scumpeste transportul cu metroul

Transportul cu metroul va fi mai scump, incepand de sambata, dupa ce compania de stat Metrorex a anuntat vineri ca tarifele la calatoria cu metroul se scumpesc, din cauza ca exista un deficit de finantare de 90 milioane lei in ceea ce priveste subventiile, dar si din cauza scumpirii electricitatii si a combustibililor, anunta NewsIn.

Astfel, o cartela cu doua calatorii va costa 4 lei, in timp ce cartela cu zece calatorii va costa zece lei.

Totodata, un abonament lunar cu 62 calatorii va fi cumparat cu 35 de lei, in timp ce abonamentul lunar cu numar nelimitat de calatorii va fi 50 de lei.

De asemenea, un abonament saptamanal cu numar nelimitat de calatori va costa 15 lei, iar abonamentul de o zi - 6 lei.

Raman neschimbate tarifele la abonamentele lunare si saptamanale cu numar nelimitat de calatorii, spun oficialii Metrorex.

Potrivit acestora, cartelele de calatorie cu metroul achizitionate pana la data 5 august 2011 inclusiv, pot fi utilizate pana la terminarea numarului de calatorii sau expirarea duratei de valabilitate inscrisa pe cartela la data achizitiei.

Pretul cartelelor de calatorie cu metroul a fost majorat ultima oara in septembrie 2010, cand scumpirea a fost de 8%.

Utilizatorii metroului se pot deplasa pe toata reteaua metroului din Bucuresti, respectiv pe toate cele 4 linii magistrale si 51 de statii, prin achitarea o singura data a taxei de calatorie, transferul de pe o linie pe alta, indiferent de titlul de calatorie utilizat, facandu-se fara taxe suplimentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#transport, #transport metrou, #transport metrorex , #stiri Metrorex