Radoi: MF sustine ca bugetul Metrorex s-a aprobat, MTI zice ca e doar un memorandum

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 16:09
1918 citiri
Radoi: MF sustine ca bugetul Metrorex s-a aprobat, MTI zice ca e doar un memorandum

Presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, Ion Radoi, a declarat ca secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Gratiela Iordache, l-a anuntat ca bugetul de venituri si cheltuieli pe 2009 a fost aprobat, in timp ce Ministerul Transporturilor sustine ca a fost aprobat doar un memorandum, informeaza NewsIn.

"Ciudat. Cele doua ministere, respectiv Ministerul Transporturilor si Infrastructurii si Ministerul Finantelor Publice nu stiu care este situatia bugetului de venituri si cheltuieli pe 2009. Daca la MTI am fost informati ca, pana miercurea viitoare, bugetul de venituri si cheltuieli pe 2009 nu va fi aprobat, intrucat ieri (miercuri-n.r.) a fost aprobat doar un memorandum, cei de la Ministerul Finantelor Publice spun ca bugetul a fost aprobat deja si in aproximativ cinci zile va fi publicat in Monitorul Oficial", a spus Ion Radoi, la iesirea de la negocierile cu Ministerul Finantelor Publice (MFP).

Mitingul de protest de la sediul Ministerului Finantelor Publice a incetat in jurul orei 14.20.

Sindicalistii Metrorex au spus ca vor astepta sa se lamureasca aceasta situatie pentru a putea incepe negocierile pentru noul contract colectiv de munca.

Presedintele Uniunii Sindicatului Liber Metrou, Ion Radoi, a declarat joi ca angajatii Metrorex vor intra in greva generala incepand cu 15 noiembrie, daca bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2009 nu va fi aprobat si nu va exista o renegociere a contractului colectiv de munca.

 

#contract, #metrorex, #munca, #radoi, #renegociere , #stiri Metrorex