Radoi: Daca TMB declara greva ilegala trebuie sa reluam activitatea

Miercuri, 18 Noiembrie 2009, ora 09:26
1619 citiri
Radoi: Daca TMB declara greva ilegala trebuie sa reluam activitatea

Presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM) a declrat miercuri ca daca Tribunalul Bucuresti declara ilegala greva va trebui reluata circulatia metroului, potrivit NewsIn.

"Marti seara, in cadrul discutiilor cu ministrul transporturilor si infrastructurii Radu Berceanu, am ajuns la un compromis ca sa incheiem contractul colectiv de munca pana la sfarsitul anului urmand sa ne intalnim dupa 1 ianarie 2010. Sindicalistii au accepat si conditia pusa de Berceanu de a majora fondul de salarii cu 3% pe 2010 fata de 2009. Berceanu a revenit si nu a mai fost de acord cu varianta propusa de sindicate, respctiv cea de a se incheia contractele colective de munca in doua etape si ne-a solicitat sa excludem din contract definitiv al treisprezecelea salariu si primele. Trenurile de la metrou nu circula miercuri intre orele 04.00-16.00, Tribunalul Bucuresti (TB) urmand sa stabileasca la ora 8.30, legalitatea sau ilegalitatea grevei generale a angajatilor de la Metrorex".

De asemenea, joi dimineata Curtea de Apel Bucuresti se va pronunta in legatura cu suspendarea sau continuarea grevei.

Peste 1.000 de angajati de la Metrorex, din totalul de 4.250, nu au lucrat marti, in intervalul orar 04.00-16.00, ca urmare a grevei generale pe termen nelimitat, traficul rutier fiind grav afectat, chiar daca RATB a suplimentat capacitate de transport cu 200 de de autobuze, troleibuze si tramvaie.

Potrivit presedintelui Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Radoi, metroul este folosit zilnic de 650.000 de oameni, in intervalul 05.00-16.00 peste 300.000 de persoane calatorind cu acest mijloc de transport.

Angajatii de la metrou cer inceperea negocierilor pentru un nou contract colectiv de munca, deoarece acesta a expirat la 1 noiembrie, si majorari salariale de 20%.

Ultima greva generala a angajatilor de la Metrorex, care a afectat serios transportul in Capitala, a avut loc in 2005.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#circulatie, #greva, #metrorex, #metrou, #salarii , #stiri Metrorex