Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Metrorex va construi Magistrala 5 cu Astaldi

Metrorex va construi Magistrala 5 cu Astaldi

Metrorex a selectat consortiul format din Astaldi (Italia), FCC (Spania), Delta ACM si AB Construct (Romania) pentru a construi tronsonul de metrou Raul Doamnei-Hasdeu (Magistrala 5) pentru 215 milioane euro si o durata de executie de 25 luni, insa firma Aktor din Grecia a contestat licitatia, informeaza Mediafax.

 


"Am selectat consortiul condus de Astaldi, insa Aktor a depus la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor doua contestatii semnate in numele sau de doua case de avocatura diferite. Pe langa deficientele de la oferta tehnica, Aktor a schimbat pe parcursul licitatiei si oferta financiara, lucru nepermis de legislatia romaneasca. Noi am transmis Consiliului punctul nostru de vedere, dar nu stiu cand va lua o decizie", au declarat, vineri surse din Metrorex.Informatia a fost confirmata de grupul italian, care are o participatie de 39% in cadrul consortiului. Astaldi precizeaza ca lucrarile ar putea incepe in a doua jumatate a anului.


 


Pe langa oferta asocierii condusa de Astaldi, au mai depus oferte consortiul Dogus (Turcia) - Gulermak (Turcia) - Moscovskii-Metrostroi (Rusia) - Salini (Italia) - 1,076 miliarde lei si un timp de executie de 22 luni, asocierea formata din Strabag (Austria) si Straco Grup (Romania) - 1,94 miliarde lei si un timp de executie de 30 luni si grupul elen Aktor - 1,009 miliarde lei, cu un timp de executie de 25 de luni. Preturile nu includ TVA.Constructia magistralei de metrou va fi finantata de la buget si de Banca Europeana de Investitii. 


In prima faza a licitatiei au depus oferte 18 consortii si firme, din care s-au precalificat sase, pentru ca la sfarsit doar patru asocieri sa depuna ofertele finale.


Aktor a castigat anul trecut impreuna cu grupul francez Vinci constructia in concesiune a tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, consortiul renuntand insa la contract. Potrivit grupului Ellaktor, din care face parte compania de constructii Aktor, contractul, in valoare de 1,5 miliarde euro, a fost anulat deoarece statul roman nu a acceptat anumite clauze, situatie care a condus la imposibilitatea de a obtine finantare.


Sectiunea Raul Doamnei - Hasdeu va avea noua statii, respectiv Raul Doamnei, Brancusi, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor 2.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3269 ori