Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Metrorex functioneaza iar la capacitate maxima

Metrorex functioneaza iar la capacitate maxima
Renegocierile contractului incheiat cu Metrorex au fost finalizate, sambata, 19 august, rezultatele discutiilor permitand reluarea activitatii de mentenanta a metroului bucurestean, a declarat, pentru NewsIn, directorul general Alstom Transport Romania, Gabriel Stanciu."Sambata dupa amiaza am incheiat renegocierea contractului pe care il avem cu Metrorex si am pus la punct unele chestiuni, dar vom furniza mai multe detalii, atunci cand vom face publice rezultatele impreuna cu cei de la Metrorex", a afirmat managerul Gabriel Stanciu, motivand intelegerea pe care o are compania sa cu Metrorex, respectiv de a face declaratii publice impreuna.
Gabriel Stanciu a precizat ca modul in care s-au incheiat discutiile de renegociere "permit reluarea activitatii si a serviciului public de ingrijire a vagoanelor de metrou".

Managerul firmei franceze a mai spus ca finalitatea discutiilor nici "nu il multumeste nici nu il nemultumeste".

Firma Alstom ingrijeste vagoanele si depourile metroului bucurestean si a suspendat, in primavara acestui an, aceste servicii pana la limita legala, de o treime din capacitatea maxima, din cauza datoriilor mari acumulate de Metrorex de la inceputul anului 2004 si pana acum. "Suntem nevoiti sa ne diminuam serviciile pentru ca de 11 luni, nu a mai fost efectuata nicio plata catre Alstom", declara directorul companiei franceze, in urma cu cateva luni.

Potrivit declaratiilor staff-ului managerial, situatia lichiditatilor este catastrofala. Din luna iulie 2005, nu a mai fost efectuata nicio plata catre Alstom, compania creditand toata activitatea. Metrorex are plati restante din ultimele 10 luni de activitate, dar si din primii doi ani de contract (2004-2005).

In ceea ce priveste intelegerea dintre Metrorex si firma franceza Alstom, Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, considera ca aceasta renegociere s-a facut repede si prost, fiind defavorabila metroului.


Bloombiz

si


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 838 ori