Metrorex continua negocierea cu sindicatele. Urmeaza o greva?

Luni, 02 Mai 2011, ora 14:39
1375 citiri
Metrorex continua negocierea cu sindicatele. Urmeaza o greva?

Gheorghe Udriste, Directorul general al Metrorex, a declarat ca procesul de negociere cu sindicatele cu privire la noul contract colectiv de munca, ce a expirat pe 17 aprilie, este in plina desfasurare si ca spera sa fie gasite solutii pentru a nu se ajunge la greva, conform NewsIn.

"Conflictul de interese a fost deja declansat, deoarece a expirat la 17 aprilie contractul colectiv de munca. Continuam procesul de negociere cu sindicatele, reprezentantele salariatilor, inca de saptamana trecuta ne-am tot intalnit. Se taraganeaza acest proces de negociere pentru ca unele cerinte ale sindicatelor pot fi realizate, iar altele nu. Nu este compania mea, stim ce bani avem si, prin urmare, ne vom axa pe ceea ce avem, nu pe ceeea ce nu avem", a spus Udriste.

Acesta a precizat ca spera sa nu se ajunga la greva si sa fie gasite solutiile pentru stingerea conflictului.

Sindicatele Metrorex ar putea declansa in perioada urmatoare conflictul de munca, in conditiile esuarii negocierilor cu administratia companiei cu privire la noul contract colectiv de munca, ce a expirat pe 17 aprilie, au declarat pentru NewsIn surse din cadrul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou.

"Am avut cateva intalniri pana acum si urmeaza ca astazi (luni. n.r.) sa avem o noua runda de negocieri privind noul contract colectiv de munca al angajatilor, care a expirat la 17 aprilie. Daca nu vom bate palma astazi, pasii vor fi urmatorii: la 10 zile dupa declansarea conflictului de munca urmeaza greva de avertisment de doua ore, intre orele 5-7 dimineata, dupa care urmeaza greva generala", au spus sursele.

#greva la metrou, #metrorex, #sindicate metrorex , #stiri Metrorex