Metrorex ar putea renunta la contractul cu francezii

Marti, 26 Aprilie 2011, ora 15:11
1862 citiri
Metrorex ar putea renunta la contractul cu francezii

Este posibil ca Metrorex sa renunte la contractul cu francezii de la Alstom, conform Mediafax. Printre companiile franceze care au pierdut afaceri de proportii in Romania se numara Colas, Vinci, GDF Suez si EADS. Contractul dintre Metrorex si Alstom, in valoare de 239 de milioane de euro, a fost semnat in 2004 si are o perioada de 15 ani.

In numai sapte ani de contract, firma a incasat deja circa 207 milioane de euro, "in conditiile unei marje de profit de circa 30%". Impinsa de la spate de Fondul Monetar International (FMI), care a pus Metrorexul pe lista neagra a firmelor monitorizate, compania de stat incearca acum sa renegocieze termenii intelegerii si sa diminueze cheltuielile, Guvernul aproband recent un memorandum in acest sens. "Exista posibilitatea anularii contractului celor de Alstom", spune pentru gandul Gheorghe Udriste, directorul general Metrorex. "Tinta negocierilor actuale este sa ii determinam sa accepte un profit rezonabil, de 5-10%. Deocamdata, nu vor sa spuna nici macar cum se compune pretul ", precizeaza acesta.

Ca intentiile statului sunt serioase o demonstreaza si anuntul public al Metrorex care isi manifesta intentia de a achizitiona servicii de reparare si intretinere pentru transportul feroviar si pentru alte echipamente, in valoarea de 693,31 milioane de lei (circa 169 de milioane de euro), fara TVA, in conditiile in care are deja un astfel de contract semnat cu Alstom.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#alstom, #contracte metrorex, #investitori francezi, #metrorex , #stiri Metrorex