Metrorex aloca 55,43 mil lei pentru proiectarea Magistralei 7

Joi, 21 Octombrie 2010, ora 15:38
1418 citiri
Metrorex aloca 55,43 mil lei pentru proiectarea Magistralei 7

Metrorex va plati 55,43 milioane lei pe servicii de proiectare pentru Magistrala 7 - Alexandriei-Voluntari, iar data pentru inceperea procedurilor de adjudecare este 15 noiembrie 2010, potrivit unui anunt de intentie publicat pe SEAP, informeaza NewsIn.

Metrorex vrea sa contracteze "servicii de arhitectura, servicii de inginerie specializata si servicii de inginerie integrata, servicii de proiectare urbanistica si peisagisitica, servicii conexe de consultanta stiintifica si tehnica, servicii de testari si analize tehnice".

Contractul va fi incheiat pe o perioada de 12 luni de la data adjudecarii.

Metrorex a anuntat miercuri ca aceasta linie asigura legatura spre cartierele Rahova si Colentina, iar lungimea tronsonului va fi de circa 21 km, iar numarul probabil al statiilor va fi de 31 si un depou.

Durata propusa de realizare a lucrarilor la linia 7 de metrou Alexandriei-Voluntari va fi de aproximativ 7-8 ani.

Potrivit Metrorex, dezvoltarea infrastructurii de metrou este o politica esentiala pentru evitarea supraaglomerarii traficului, a accidentelor, zgomotului, poluarii si a consumului de energie, iar implicarea intensa a autoritatilor pentru optimizarea acestui tip de transport public si a promovarii acestuia se concretizeaza prin sprijinul acordat constant in realizarea noilor linii de metrou.

In acest sens, compania isi propune organizarea unei proceduri de atribuire care sa asigure angajarea unui prestator de servicii de proiectare calificat in servicii de arhitectura si de inginerie specializata in domeniul transportului public urban subteran de metrou.

Obiectivul contractului este de a furniza beneficiarului solutia optima pentru realizarea noii linii de metrou, din punct de vedere tehnico-economic si cu asigurarea incadrarii in timp si in buget, in conditiile asigurarii standardelor de calitate, mediu, sanatate si securitate a muncii.

Reprezentantii Metrorex justifica proiectul prin recomandarea Master Plan JICA(2000) pentru realizarea unui nou coridor de transport public pe traseul Alexandriei-Rahova-Piata Unirii-Mosilor-Colentina-Voluntari, pentru preluarea in conditii de capacitate si viteza superioare a traficului actual si cel previzionat, pe directia Nord-Est-Sud-Vest a Municipiului Bucuresti.

Totodata, prin acest proiect se doreste reducerea investitiilor publice in dezvoltarea si sistematizarea retelei rutiere prin reducerea gradului de utilizare a autoturismelor individuale, reducerea consumului de carburanti superiori si a gradului de poluare din aceleasi motive, stimularea unor activitasi economice prin imbunatatirea transportului la si de la locul de munca, crearea de noi locuri de munca pe perioada executiei si pe perioada exploatarii curente ulterioare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#metrorex magistrala proiectare Alexandriei Voluntari , #stiri Metrorex