JBIC ar putea finanta construirea Magistralei de metrou Piata Victoriei - Otopeni

Miercuri, 21 Februarie 2007, ora 01:08
917 citiri

Banca de Cooperare Internationala a Japoniei (JBIC) ar putea finanta construirea Magistralei de metrou Piata Victoriei - Universitate, ale carei costuri sunt estimate la 940 milioane euro, autoritatile romane urmand sa poarte discutii in acest sens cu oficialii japonezi cu ocazia vizitei oficiale efectuate in Japonia de primul-ministru, Calin Popescu Tariceanu.

"Cu ocazia vizitei primului ministru in Japonia voi merge si eu acolo pentru a discuta un imprumut de la JBIC in vederea realizarii Magistralei de metrou Piata Victoriei - Aeroportul Otopeni, valoarea lucrarilor ridicandu-se la 940 milioane euro" a spus ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, in cadrul unei conferinte de presa.

Ministrul a aratat ca Magistrala va avea 21 de statii, cu o distanta medie de 800 de metri, urmand ca de procedurile de licitatie sa se ocupe tot Ministerul Transporturilor.

"Deocamdata Metrorex apartine de Ministerul Transporturilor, pentru ca eu consider ca Primaria Capitalei are de lucru mult la suprafata, iar efortul financiar pentru dezvoltarea metroului este foarte mare", a explicat Berceanu.

Ministrul a aratat ca este posibil ca in viitor administrarea retelei de metrou sa treaca de la Ministerul Transporturilor la Primarie.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)