Incep lucrarile la tronsonul de metrou Raul Doamnei-Eroilor

Luni, 14 Martie 2011, ora 17:17
2042 citiri
Incep lucrarile la tronsonul de metrou Raul Doamnei-Eroilor

Metrorex a semnat contractul pentru executia tronsonului Raul Doamnei-Eroilor al Magistralei 5 de metrou cu un consortiu condus de firma italiana Astaldi, urmand ca lucrarile sa inceapa in maxim 50 de zile, iar tronsonul sa fie deschis in 2014, precizeaza Mediafax.

"Este un contract care poate s-a ironizat mult in perioada anterioara, dar cand avem manageri seriosi toate proiectele pot sa devina realitate", a spus luni, intr-o conferinta de presa, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Contractul are valoarea de 215 milioane euro, fara TVA, finantarea fiind asigurata in proportie de 50% de la Banca Europeana de Investitii (BEI) si 50% de la bugetul de stat.

Lucrarile la statii se vor executa in galerie deschisa, iar tunelele in subteran.

"Sigur vor fi restrictii in trafic in zonele unde vor fi statiile, dar nu se va aglomera mai mult decat la orice lucrare obisnuita de infrastructura in oras", a declarat directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste.

El a spus ca nu exista probleme in legatura cu exproprierile, iar din 130 de imobile ce trebuie expropriate, doar 21 sunt in proprietate privata si nicio cladire nu este de locuit, ci doar spatii comerciale.

Tronsonul va avea noua statii, in lungime de 6,2 kilometri, si va deservi 200.000 de locuitori ai zonei.

Boagiu a spus ca pentru noul exercitiu financiar al Uniunii Europene din perioada 2014-2020, Metrorex intentioneaza sa investeasca 8,5 miliarde euro.

Fondurile vor fi folosite, printre altele, pentru constructia Magistralei 5 Drumul Taberei-Eroilor-Universitate-Piata Iancului-Pantelimon in 2016, Magistrala 6 Piata Victoriei-Otopeni, urmand ca licitatia sa fie lansata in al doilea semestru din 2012 si achizitia a 37 de trenuri noi.

Un alt proiect al Metrorex vizeaza constructia Magistralei 7 Bragadiru-Voluntari, care va fi realizata prin parteneriat public-privat.

Boagiu a mai spus ca la 30 iunie vor fi puse in functiune doua statii noi - Pajura si Parc Bazilescu - de pe Magistrala 4 Gara de Nord-Laminorul.

Metrorex a selectat, la finele lunii februarie, consortiul format din Astaldi (Italia), FCC (Spania), Delta ACM si AB Construct (Romania) pentru a realiza tronsonul Raul Doamnei-Hasdeu.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#lucrari, #tronson, #metrou eroilor , #stiri Metrorex